“Turistaveszély!” Fél évre lezárják a Fülöp-szigetek turistaparadicsomát
2018. április 08. írta: 2travelers

“Turistaveszély!” Fél évre lezárják a Fülöp-szigetek turistaparadicsomát

pyaahoto 5.JPG

 

A Fülöp-szigetek kormánya hat hónapra lezárja a turisták elől az egyik leghíresebb üdülőhelyet, Boracay szigetét. Erre azért van szükség, mert a gyors fejlődés következményeként fellépő szennyezés veszélyezteti az idilli partokat.

Én három évvel ezelőtt jártam ezen a mesés helyen és már akkor látszodott hogy nehezen tartanak lépést a hirtelen odaáramló turisták hadával. A pár évvel ezelőtt még ismeretlen kis szigetre 2017-ben már több, mint két millió turista látogatott el.

img_8165.JPG

 

A turizmus fellendülése Boracay-on munkahelyeket hozott sokak számára és különböző beruházásokat de a sziget víz- és hulladékkezelő rendszerei, a szennyvízcsatorna-rendszer sajnos nem fejlődött ezekhez a változásokhoz mérten.

Én jó ötletnek tartom ezt a radikális döntést , kár lenne tönkretenni ezt a mesebeli szigetet, ugyanakkor a turizmusból élők számára katasztrofális következményekkel járhat ez a döntés . A lezárás április 26.-án lép életbe, és a kormány ígérete szerint fél évig tart, utána újra megcsodálhatja mindenki a Fülöp-szigetek ékkövét.

 img_8157.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr9613817932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2020.03.08. 18:27:09

Thaiföldön is fél évre tervezték a Maya beach lezárását, aztán évek lettek belőle. A turizmusból élőket úgy lehetne segíteni, hogy nem lezárják hanem korlátozzák a látogatók számát. Szomorú, hogy ide jutott a turizmus.
süti beállítások módosítása