Gardens by the bay- az örök tavasz és az esőerdők világa Szingapúrban
2014. január 28. írta: 2travelers

Gardens by the bay- az örök tavasz és az esőerdők világa Szingapúrban

Az előző bejegyzést követően többen is érdeklődtetek a szingapúri „Gardens by the bay” felől, ami nem is csoda, ebben a hideg és borongós időben valóban nagyon csábítóan hat az örök tavasz és az esőerdők gondolata! Ezért úgy döntöttem, készítek erről a szuper helyről egy részletesebb bejegyzést, természetesen több fotóval!

A „Gardens by the bay” Szingapúr egyik legújabb, kihagyhatatlan látványossága! Ha nem különösebben kedveled a botanikus kerteket, mint ahogyan én sem, akkor se hagyd ki, garantálom, hogy kellemesen fogsz csalódni!Sőt! Az egy csoda, amit ott látni! Sokfelé jártam már a világban, de ilyesmivel még nem találkoztam.
A Flower Dome-ban, azaz a Virág Dómban a kontrollált klíma végett örök tavasz uralkodik, egy hatalmas virágoskertben találjuk magunkat, ahol szebbnél szebb virágok nyílnak a világ minden tájáról(Dél-Afrikából,Kaliforniából, Spanyolországból, Olaszországból), a szinkavalkád egyszerűen varázslatos, és mélyeket szippanthatunk a levegőben terjengő finom virágillatból. A dóm körültekintően van megtervezve és elosztva , különböző témákat , évszakokat, fesztiválokat mutatnak be a virágokat ilyen kreatív módon elrendezve.

P2200369.JPGA látvány magáért beszél

 

Kövess minket Facebookon is!

 

P2200370.JPG

Ez a kép is jól érzékelteti, hogy milyen hatalmas is ez az "üvegház"

Nekem két kedvencem volt, a virág-trónszék, és a csodás növényekből összerakott hatalmas kígyó. Itt található egyébként a Pollen nevű étterem, ahol egy mediterrán kertben, kellemes tavaszi hőmérsékletben ebédelhetünk meg, és élvezhetjük a Marina Bay-re nyíló csodás kilátást.

P2200353.JPGAz egyik nagy kedvenc, a virágokból és gyümölcsökből készitett kigyó

 

P2200355.JPGA másik favorit pedig a szines virágokkal körbevett trónszék


A másik dómban, a „Cloud Forest Dome”-ban egy valóságod dzsungelbe csöppenünk, egy hatalamas vízeséssel a bejáratnál, amely nem mellékesen a világ legmagasabb beltéri vízesése. Ez teljesen más, mint az előző épület. Egyre feljebb haladva a kijelölt útvonalon, amely egészen 35 méter magasra visz fel (párszor a vízesés mögött is elhaladhatsz, mintha benne sétálnál, szuper)  a magaslati klímán élő ritka növényeket tekinthetjük meg, amelyek nemritkán élőhelyük miatt rejtve maradnak az emberi szem előtt. A magaslatban futó hidakról rálátunk a fák lombkoronáira is, mintha csak a felhők közt sétálnánk. Itt is kontrollált a klíma, így valóban egy ködös dzsungelben érezhetjük magunkat.

IMG_7191.JPGA világ legmagasabb beltéri vizesése

 

P2200317.JPGIlyen hidakon haladva nyerhetünk bepillantását a dzsungel titkaibaP2200283.JPGMinden részletre gondosan ügyeltek


A szabadtéren található óriási kert is nagyon szép, egy kisvonattal körbe is visznek, de érdemes utána gyalog is megnézni, sétálni egy kicsit. A kertben található 18 úgynevezett Supertree, azaz Szuperfa, ezek különleges,vertikális kertek, napkollektorokkal vannak felszerelve, 25-50 méter magasak, (összehasonlításképpen némelyik olyan magas, mint egy 16 emeletes ház) hidakkal vannak összekötve, így felmehetünk, és átsétálhatunk egyikről a másikra. A kilátás szuper, ezt semmiképp se hagyjuk ki! Este pedig fényárban úsznak ezek a "szuperfák" zene kíséretében, és az egyik tetejében egy étterem is található, ez a Supertree-top bistro, ahonnan 50 méteres magasságból gyönyörködhetünk a panorámában.

P2200388.JPGA Szuperfák és az azokat összekötő hid

 

P2200256.JPGEzen a képen jól kivehető a vertikális kert sokszinűsége

P2200420.JPGEgy, a hidról készitett fotó egy kisebb Szuperfáról

 

IMG_6701.JPGA két dóm és a Szuperfák madártávlatból


A kertben található még a „Dragonfly & Kingfisher Lakes”, ahol tavak csodálatos világában merülhetünk el, és azok élővilágát tanulmányozhatju . Innen átsétálhatunk a “Heritage Garden”- be, ahol Szingapúr szerteágazó történetét és kulturáját ismerhetjük meg a növények által a tematikus kertekben. Ez nagyon érdekes, mert megtudhatod, mely növények hogyan kapcsolódnak Szingapúr történetéhez!

P2200423.JPG

A "Drangonfly & Kingfisher Lakes" hatalmas szitakötőkkel


 Már a Virág Dómban megállapitottam, hogy ez nem egy átlagos botanikus kert, és ezt csak megerősitették a kert többi részében látottak!Legalább egy délután rá kell szánnunk ha mindent meg szeretnénk nézni, de megéri a ráforditott időt! Ha Szingapúrban jársz, ezt semmiképpen se hagyd ki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr575786298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása