13 bakancslistás tengerpart a nagyvilágból
2020. június 09. írta: 2travelers

13 bakancslistás tengerpart a nagyvilágból

Fehér homok, pálmafák, türkizkék óceán - én ennél szebbet el sem tudok képzelni! 
Összegyűjtöttem Nektek 13 csodálatos tengerpartot, amelyek joggal szerepelhetnek sokak bakancslistáján!
A képek magukért beszélnek!

 thumbnail_28.jpg

 

Mui Ne , Vietnam 

Ez a tengerparti városka az egyik nagy kedvencem, nem véletlen került előre a felsorolásban.Ezt a részt még nem árasztották el a turisták, gyönyörű a partszakasz, vizisportok űzésére ( kitesurf, surf, jetski) is van lehetőség, és látnivaló is akad a környéken bőven, illetve hangulatos kávézók, éttermek, bárok között is válogathatunk kedvünkre.

Ho Chi Minh City-ből lehet megközelíteni , 220 km-t kell utazzunk, ami 5-6 óra busszal vagy körülbelül 4 óra vonattal, de megéri a fáradozást!

thumbnail_8_1.jpg


thumbnail_9_1.jpg

 

Ksamil , Albánia 

Kétségkívül Európa egyik legszebb tengerpartja, az albán Bora Bora-nak is nevezik.Szerencsére ezt a tengerpartot sem árasztották még el a turisták, köszönhető annak, hogy a fővárostól 6 órányi buszútra található (vonat nincs) és helyi buszokon való utazás finoman szólva is kalandosnak mondható. 

Elegáns szállodákra és angolul tudó emberekre, gasztronómiai élményekre ne számítsunk , Albánia olyan mint egy időutazás , egy olyan harminc évet visszaugrunk az időben. Például olyan szállodát sem találtam aminek medencéje lett volna , de ezért cserébe kárpótol a meseszép tengerpart , és a valóban türkizkék tenger.

thumbnail_24.jpg


thumbnail_23.jpg

 

Boracay, Fülöp -szigetek 

Boracay igencsak felkapott úticél lett az utóbbi években, ide annyi turista érkezett hogy nemrégiben az egész szigetet lezárták egy időre. Erről egy előző bejegyzésben olvashattok is. A tengerpartjairól készült fotók mind háttérkép-gyanúsak, a víz fölé nyúló pálmafák, a hófehér homok és a türkizkék víz kombinációja teszik igazán varázslatossá. Felkapott kitesurf-ös desztináció. 

A sziget csak hajóval közelíthető meg, és autók sem járnak, kivéve 1-2 a szállodák által üzemeltet minibusz.

thumbnail_16_2.jpg

thumbnail_17.jpg

Bali - Indonézia

Bali örök szerelem, aki már járt ott az tudja miről beszélek. Nem állítom hogy itt vannak a legszebb tengerpartok, mert ahhoz hogy egy pálmafás csodát kapj egy tengerparti resortban kell megszállni, de mégis megvan a maga varázsa például Padang Padang sziklás pártjának , vagy naplementének Seminyakon a végeláthatatlan homokon. 

Bali az egyik legismertebb szörfös hely a világon, ezen kívül számos más vizisportolási lehetőség is van, a sziget kultúrájáról , nevezetességeiről már nem is beszélve.

thumbnail_32.jpg

thumbnail_34.jpg

 

Lombok, Indonézia

Lombok még kevésbé ismert, és népszerű - szerencsére, mert így olyan, mint Bali 10 évvel ezelőtt. A sziget északi részét, ahol a reptér is van, mér kezdik kiépíteni de a déli része még vadregényes, nem árasztották el a turisták.Egyébként Baliról hajóval vagy egy kb. félórás repülőúttal  lehet megközelíteni.
Földutak, az út szélén lesbenálló majmok, akik a robogókat akarják kirabolni, bivalycsorda a tengerparton, helyi kis éttermek, gyönyörű partok, vízesések, szörfözés, búvárkodás, szuper kis hostelek várják az idelátogatókat.
Egyik legérdekesebb élményem európaiként az volt, amikor egy helyi kis kifőzdében a parton borravalót szerettem volna adni, annyira finom volt minden, és nem értették mi az, miért akarok több pénzt adni- ilyen is van még.

thumbnail_1_2.jpg

 thumbnail_13_1.jpg

Gili Trawangan - Indonézia

A Gili szigetek Indonézia másik, méltán híres gyöngyszeme. Én a legnagyobb szigeten, Gili Trawanganon jártam, Lombokról mentünk át hajóval - érdemes a hajóállomáson helyiek által is használt hajókra jegyet váltani, jóval olcsóbb, mint amelyeket a turistáknak ajánlanak.
A sziget pici, autók egyáltalán nem járnak itt, biciklivel vagy kis lovaskocsikkal lehet közlekedni. Igazi búvárparadicsom, de snorkelezni is megéri, még óriásteknőssel is lehetőségünk volt úszni. A tengerpart képeslapba illő, tele bárokkal, éttermekkel, mégis nyugalmas és kellemes ez a sziget.

 

thumbnail_12_1.jpg

paci.jpg

 

Phuket, Thaiföld

Sokak által ismert és preferált hely Thaiföld különösen Phuket szigete. Itt nem lehet unatkozni. Igaz, hogy a szigetet elárasztották a turisták, de miután egy hatalmas szigetről beszélünk, összességében mégsem tűnik zsúfoltnak. Viszont érdemes olyan szállást keresni aminek saját partja van, mert a nyilvános partok nagy része sajnos nem túl szép, különösen a legfelkapottabb hely, Patong körül. Pezsgő éjszakai élet, vizisportok, masszázs, éjszakai piacok, vagy csendesebb helyek a sziget északi részén, kedvünkre válogathatunk a milliónyi lehetőség közül. Számomra a legnagyobb élmény az elefánttal való pancsolás volt a tengerben.

 

thumbnail_5_1.jpg

thumbnail_6_1.jpg

 

Weligama, Sri Lanka

Nagyon izgatottan készültem a sri lankai utunkra, mert sok jót olvastam róla, és szerencsére nem kellett csalódnom. Szinte fillérekért találtunk szuper tengerparti szállást, az ételek finomak voltak (leginkább az indiaihoz hasonló a helyi konyha) az emberek kedvesek, a sziget Ázsiához képest tiszta is volt- ezt ezért írom így, mert aki nem szokta ezt meg, az könnyen sokkot kap, bár ez a legtöbb ázsiai országra jellemző.Nekem már a szemem se rebben a falon mászkáló gyíkok, a lábunknál elszaladó patkány , és hasonlók láttán, de amikor a kád lefolyójából mászott elő az már nekem is egy picit sok volt, na de ez Balin volt, nem itt.
Sri Lanka inkább természeti kincsekben gazdag, csodás, érintetlen tengerpartok, teaültetvények, barlangtemplomok, kirándulás a hegyekbe (Ella-t semmiképp se hagyjátok ki), szafarizás várják az idelátogatókat, egy percet sem lehet unatkozni.
Személyes kedvenceim az út szélén, tengerparton, és úgy egyáltalán mindenhol bolyongó tehenek voltak.

thumbnail1.jpg

thumbnail_30.jpg

thumbnail_29.jpg

thumbnail_22.jpg

 

Mauritius

Mauritus méltán szerepel sokak bakancslistáján, mindenkinek egyből a türkizkék tenger, pálmafák és a képeslapnak is beillő tengerpartok jutnak eszébe a sziget nevének hallatán.Pedig ez egy hatalmas sziget, sok-sok látnivalóval. A Pamplemousse botanikus kert az egyik legcsodálatosabb kert a világon, legfőképpen az óriási vízililiomokról híres, de sok más különleges növény is található itt. Óriásteknősöket is etethetünk, teaültetvényre is ellátogathatunk, és még sorolhatnám. De a tengerpart önmagában is elegendő ok lenne , hogy ellátogassunk ide.

thumbnail_21.jpg

 

South Beach, Miami - USA

Az Amerikai Egyesült Államokban sincs hiány fantasztikus tengerpartokról, az én egyik nagy kedvencem Miami.
South Beach-en gyönyörű szállodák sorakoznak a homokos parton, ám egyiknek sincs privát partszakasza, az egész partot bárki látogathatja. Teljesen más a hangulata, mint az ázsiai tengerpartoknak, összehasonlíthatatlan a kettő, de ugyanakkor kihagyhatatlan. Miami igazi bulizós hely, medencés partikkal akár napközben is, koktélbárokkal, szuper éttermekkel, ha eleget süttettük magunkat a parton, bőven találunk szórakozási lehetőséget.

thumbnail_4_1.jpg

thumbnail_3_2.jpg

thumbnail_7_1.jpg

Huntington Beach - Surf city, California -USA

Sokan azt mondják, hogy Huntington Beach reprezentálja legjobban a kaliforniai életérzést. Valóban gyönyörű a 16 km-en elterülő homokos partja, szörfözhetünk, biciklit, vagy akár gördeszkát bérelhetünk, tehetünk egy sétát a mólón, vagy csak napozhatunk és nézhetjük a kövér sirályokat. A víz szerintem nagyon hideg, én májusban voltam ott és még így is csak bokáig merészkedtem bele. Viszont egy rózsaszín biciklin tekerni a kaliforniai tengerparton kihagyhatatlan!

thumbnail_26.jpg

 thumbnail_19.jpg

cali.jpg

 

Waikiki Beach, Hawaii - USA

Vannak tengerpartok amelyek talán szebbek, és kevésbé zsúfoltak, de nincs még egy olyan mint az ikonikus Waikiki beach. Személy szerint én már gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy majd egyszer eljutok Hawaii-ra, miközben a Magnum című sorozatot néztem a tévében. Ugye emlékeztek rá ti is?
Egy valóra vált álom itt napozni a pálmafák alatt, szörfözni, vagy csak fagyizni- valahogy jobban, másképp esik, mert ez Waikiki. Holott tele a part, és egy vagyon nyugágy, és annyi zöldfülű szörfös van a vízen, hogy kétpercenként neked jönnek, de mégis az egyik legszuperebb tengerpart a világon.

thumbnail_35.jpg

IMG_4067.JPG

photo 5_3.JPG

 

Fuerteventura, Kanári- szigetek -Spanyolország

Európát egy picit hanyagoltuk ebben a listában, úgyhogy végül, de nem utolsósorban jöjjön egy európai sziget, Fuerteventura.
Amikor készültem az útra, és képeket nézegettem, nem akartam elhinni hogy valóban ilyen türkizkék vizű, fehér homokos partszakaszok vannak ott, tőlünk mindössze körülbelül 5 órányi repülőútra. A sziget ugyan inkább sivatagos, és a partok javarészt sziklásak, de lehet egy-két fehérhomokos partot is találni, sőt van egy fekete homokos part is! Érdemes autót bérelni, és bejárni az egész szigetet, különleges látnivalókat tartogat.

thumbnail_14_1.jpg

thumbnail_31_1.jpg

thumbnail_15_1.jpg
Remélem tetszett az összeállítás, és felkerült a bakancslistátokra egy-két mesés tengerpart!

Kövess Facebookon vagy Instagramon még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr5615729076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buncog 2020.06.10. 16:48:37

Ezen képes felhozatal alapján a Rügen-sziget vagy a Csontváz-part is beférhetne ebbe a listába.

Komolyabb képeket kérünk komolyabb helyekről.

mojoking77 2020.06.10. 16:55:45

Az gondolom mindenkinek világos, hogy Hawaii ugye vulkanikus tevékenységeknek hála keletkezett. Ezek után a fehér homok a parton vicces egy kicsit. Ha kiváncsiak vagytok honnan érkezik a homok ide, parancsoljatok.
www.dronestagr.am/ouvea-new-caledonia/
Azt hiszem, bár nem voltam az összes általad emlitett helyen, ez mindnél komolyabb volt :)

'it's cool to know nothing' 2020.06.10. 17:08:16

Ki mondta neked, hogy homokos-pálmafás tengerpartok a szépek? TV reklámokon szocializálódott emberek, akik úgy képzelik, hogy a kókuszdió tisztítva esik le a pálmafáról.
Homokos partok a világ legunalmasabb helyei, nincs ott semmi (a tenger sivatagjai). A pálmafa meg a világ legrondább, legunalmasabb fája. Egyetlen törzs meg néhány levél a csúcsán. A legelhagyatottabb foghíjtelken is szebb fák nőnek.
Ki kellene nyitni a szemet a világra, nem azt keresni, amit marketingesek előrágtak.

pkovaks 2020.06.10. 18:01:15

@'it's cool to know nothing': Ha a homokos tengerpart unalmas, a palmafa meg a legrondabb fa...akkor te szerinted mi a szep es hol van / vannak ezek a helyek ? ? ? ? ?

mókusfülecske 2020.06.10. 19:01:55

ez azért megint egy vicces poszt lett....vagy inkább nevezzük szarnak.
pont a legszebbeket hagytad ki, még azt is el tudnám képzelni, hogy direkt vót'.....vagy hol maradt Mexikó, Jamaica, az egész Közép és Dél-Amerika

lehet, hogy egy olyan embert aki a Balatonnál tovább nem jutott, meg tudod venni ezzel az írással, de mást nem. eriggy' kapáni.....

desw 2020.06.10. 19:25:09

Ohh, télre pont Mui Ne-t néztem ki, vietnám ismerős is ajánlotta. Szeretem a nyugisabb helyeket. Akkor úgy néz ki, hogy jó választás lesz! Köszi

'it's cool to know nothing' 2020.06.10. 20:13:10

@pkovaks:
Ha exotikus fa, akkor itt van mindjárt ez:
pixers.us/wall-murals/ghost-gum-tree-24820543

De nem kell messzire menni, a saját kertem is tele van gyönyörű fákkal.

Nem azzal van gondom, hogy van-e egy parton homok, vagy sem, hanem olyan, homokos part + pálmafa kombóval, ahol más sincs. Zavaros víz, semmi vízivilág. Ha hullámok sincsenek, abszolút unalom.
Homokos partoknál szebb partokért megint nem kell messzire menni, minden változatos part szebb náluk, pl. ez:
www.travel-europe.info/dhermi-on-the-albanian-riviera/
De az egész dalmát rész is ilyen.
Vagy itt van egy kicsit messzebbről.
Szintén változatosabb, ahol tele van koral zátonnyal, az legalább nem sivatag. A homokos parton csak max. szörfözni lehet (az is remek persze), de ahol hullámok sincsenek, ott mégis mi a fenét lehet csinálni? Az gondolom világos, hogy a szerző nem szörfözni jár pl. Kaliforniába.

Bircanyíró 2020.06.10. 20:18:09

Ilyenek az irigykedő, köcsög kommentelők mintapéldányai, akik a Balatonnál, vagy Horvátországnál messzebb ugyan még sohasem jártak, de fikázni mindent, na azt nagyon tudnak!

'it's cool to know nothing' 2020.06.10. 20:57:02

@Bircanyíró: Kispajtás 27 évvel ezelőtt kerültem meg először a földet. Tavaly a 14 éves lányomat egyedül küldtem el Szingapúrba (persze járt már ott, meg a környéken előtte). Idióta az, aki azt hiszi, hogy messzire kell menni, hogy valami szépet lásson.

Buncog 2020.06.10. 21:14:43

@Bircanyíró: elcseszted kismajom, USA délkelet, Kalifornia, Seychelles is megvolt többek között azon helyek közül, ahol az óceánpart (is) szerepet kap.

A többieknek: ennél komolyabb hely nem nagyon létezik, már a hely egyedi geológiai adottságai miatt sem (nem vulkanikus, hanem gránit alapú)

www.google.hu/search?q=anse+source+d%27argent&tbm=isch&ved=2ahUKEwig7omw-ffpAhWUjaQKHdZQCr4Q2-cCegQIABAA&oq=anse&gs_lcp=CgNpbWcQARgCMgUIABCxAzIECAAQQzIECAAQQzIECAAQQzICCAAyBAgAEEMyAggAMgIIADICCAAyAggAOgQIIxAnUI28AVjYwQFg9dUBaABwAHgAgAFgiAHuApIBATSYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZw&sclient=img&ei=9C_hXqCkNpSbkgXWoanwCw&safe=images&hl=hu

2020.06.10. 23:06:38

@pkovaks:
Mondjuk olyan, mint sziklás tengerpart?

Ezek a cikkben szereplő tengerpartok mind-mind ugyanúgy néznek ki. Bejárod a világot, és ilyeneket nézel meg? Csak Európán belül ha egy tipikus ír, és egy tipikus horvát sziklás tengerpartot megnézel, már nagyobb a változatosság, mint ezeket nézve.

desw 2020.06.11. 08:35:38

@roli101:

A pancsolás annyira nem izgat, csak valamiért szeretek valamilyen tenger mellett élni. Igen, Mui Ne-vel az a legnagyobb gondom, hogy nincs reptér, és egy 4-6 órás buszozáshoz nem nagy kedvem van. Esetleg vonat?

A telet Nha Trang-ben töltöttem, de ez nekem túl zsúfolt, pedig nem a központban laktam. Meg ez is tele van orosszal.

Még Da Nang környékén goldolkodom, csak itt meg szerintem túl "hideg" van már.

Vagy Vung Tau. Februárban voltunk ott, nekem nagyon bejött, csak ez meg viszonylag drága, pl Nha Trang-hez képest.

desw 2020.06.11. 15:45:41

@roli101:

Köszi az infót!

Igazából dec és márc között a nha trangi időjárás nekem tökéletes volt. Nappal 26-28 fok, de este csak 23-25 körül. Északabbra hidegebb van, délebbre meg melegebb. Vung Tau már túl meleg volt nekem, de ez délebbre van, közelebb SGN-hez.
süti beállítások módosítása