Tavasz New Yorkban
2014. március 23. írta: Manonne

Tavasz New Yorkban

New Yorkban annyi a látnivaló, hogy ahhoz egy bejegyzés kevés. Ez most inkább egy kis kedvcsináló lesz. A hosszú, és szokatlanul hideg tél után a New York-iak izgatottan várják a tavaszt. Nagyjából mint tavaly Magyarországon, mikor még március végén javában szakadt a hó, és a fél ország hónyulakat készített... 10 fok, jeges szél, és az emberek szandálban és rövidnadrágban közlekednek.

Kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le az új írásokról, és még több képről!

Ha Manhattanben felnézünk, (ez főleg a sziget közepére, Midtownra igaz), láthatjuk ahogy a felhőkarcolók szikráznak a napsütésben.

photo 7.JPG

 

Ennek a kis autónak a tulajdonosa nagy Herbie-rajongó lehet :)

photo 4.JPG

 

Andersennek saját szobra van a Central Parkban. A híres író egyébként Koppenhágában élt, de abból a bejegyzésből kimaradt a szobor. Ez szerintem aranyosabb, a rút kiskacsával.

photo 11.JPG

 

Alíz csodaországban, a Central Parkban. Szinte lehetetlen ilyen képet csinálni róla, állandóan tele van emberekkel, turistákkal, gyerekekkel, modellekkel.

photo 12.JPG

 

Igen, az igazi tavaszra azért még várni kell, a Central Park legnagyobb taván is csak lassan olvad a jég.

photo 16.JPG

 A híres 5th Avenue-n csak reggel 6-kor nincs forgalom...

photo 5_1.JPG

 

Egy festett házfal Sohóban. Ez a város művésznegyede, nem árt előrukkolni valami egyedivel a boltoknak sem.

photo 3_1.JPG

A központi könyvtár épületét őrző oroszlánok, felhőkarcolókkal a háttérben. Szerintem gyönyörűek ezek a magas épületek, de sajnos nem nagyon jut napfény az utcákra közöttük.

photo 1_2.JPG

 

És amit nem szabad kihagyni: éhes mókus a Washinton Parkban. Jön a következő mandulájáért :) Hihetetlen kis éhenkórászok, ha megzörgetitek a zacskót, pillanatok alatt sorban állnak a kajáért. Hiába dög kövér egyik-másik, úgy tudnak nézni, hogy elhiszed, ők éheznek...

photo.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr765871883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása