Top 3 legszebb vízesés Balin, Indonéziában
2023. november 09. írta: 2travelers

Top 3 legszebb vízesés Balin, Indonéziában

Nézzük meg együtt Észak-Bali három legszebb vízesését! Nem tudom Ti hogy vagytok vele, én egyszerűen imádom a vízeséseket, nem tudok betelni velük- és itt akad belőlük bőven! Némelyiket nehéz megközelíteni, egy kisebb túra odajutni, meg kell dolgozni az élményért , de mutatok olyat is ami viszonylag könnyen elérhető. Szerintem mesébe illő az összes, de persze biztosan lesznek, akiknek mások a kedvencei, úgyhogy kommentben várom az ajánlásokat!

thumbnail_11_21.jpg

Sekumpul vízesés

A Sekumpul vízesést Bali legszebb vízeséseként tartják számon - nem véletlen, szerintem az itt készült képek is magukért beszélnek. A vízesés a Sekumpul nevű faluban található, Ubudtól még körülbelül 2 órányi autóútra. Ahhoz azonban, hogy közelről lássuk, némi erőfeszítésre van szükség, készüljetek fel hogy lépcsőkben nem lesz hiány - és ez inkább visszafelé lesz majd probléma .

thumbnail_1_26.jpg

Ha kalandra vágysz, és elkötelezted magad a következőkre számíthatsz: földútak, sok csúszós lépcső és átkelés egy folyón – nem egy könnyű túra, én pedig edzésben vagyok, de a visszaút a lépcsőkön még engem is megviselt :) de abszolút megéri. Van lehetőség helyi idegenvezetőt bérelni aki segít a vízesés megközelítésében, de a Sekumpul-vízesést gyakran a legjobb távolról megcsodálni, így teljes pompájában élvezhetjük.

thumbnail_6_24.jpgthumbnail_15_15.jpg

A Sekumpul-vízesés valójában hét különböző vízesésből áll, amelyek mindegyike különböző magasságokat ér el, és mindegyik különböző mennyiségű vizet ont magábólHa megküzdöttünk a lépcsőkkel visszafelé,  a visszaúton egy igazán izgalmas kávé és tea kóstolón is részt vehetünk , és isteni kávékat és teákat vásárolhatunk. Nekem az avokádós kávé volt a kedvencem.

thumbnail_4_23.jpg

thumbnail_69.jpg

Jembong vízesés

Nem messze található a híres GitGit-vízeséstől, így sajnos a Jembong-vízesést gyakran beárnyékolja népszerű szomszédja. De talán ez nem is baj, legalább nincs tömeg. Ez a vízesés viszonylag könnyen megközelíthető , a három közül a legkönnyebben , csak egy kicsit kell lépcsőzni.

thumbnail_3_25.jpg

Itt néha spirituális gyógyítások zajlanak, köszönhetően a lenyűgöző és érintetlen természeti környezetnek, amely tökéletessé teszi ezt a helyszínt az ilyen varázslatos élményekhez. A vízesés enyhe lejtésű és vízfolyású, így ideális helyszín a fürdőzéshez is.

thumbnail_7_23.jpg

Ha pedig kicsit lejjebb sétálunk medencéket is találhatunk, melyekben szintén csodás környezetben lehet úszkálni.

thumbnail_18_10.jpg

 Yeh Mampeh vízesés Singaraja-ban

Az én abszolút kedvencem. Les kis falujában található a Yeh Mampeh vízesés , amely Bali egyik legmagasabb vízesése. A vízesés gyakorlatilag érintetlen, legutóbb mi voltunk itt csak, és máskor is csak egy-két helyit láttunk itt.

thumbnail_5_24.jpg

Ide egy rövidebb túrával lehet feljutni, körülbelül negyed órát vagy húsz percet kell gyalogolni felfelé, hogy elérjük a vízesést.De maga az ide vezető út is nagyon szép, gyakorlatilag a dzsungelben gyalogol az ember. 

thumbnail_12_20.jpg

Csodás látvány önmagában is, de megéri bemenni fürdeni, szerintem a legnagyobb élmény bemenni a vízesés alá, és élvezni a rád zúduló víztömeget - igazán különleges élmény. 

thumbnail_16_15.jpg

A víz persze nagyon hideg, de a pillanat varázsa ezt elfeledteti az emberrel. 

thumbnail_17_11.jpg

Ha Balin jártok akkor egy vízesést mindenképpen látogassatok meg, mert életre szóló élmény!


Kövess Instagramon vagy Facebookon további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

 

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr3618254801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása