Ahol a vízen járhatsz: a mesés Tirta Gangga vízipalota Balin
2024. január 10. írta: 2travelers

Ahol a vízen járhatsz: a mesés Tirta Gangga vízipalota Balin

A Tirta Gangga vízi palota a mesék világába repíti vissza a látogatókat az aranyhalakkal teli tavakkal és különleges kertjével.

thumbnail_4_25.jpg
A gazdag történelemmel és csodás tájakkal megáldott Balin található Tirta Gangga Water Palace, amely egy lélegzetelállító gyöngyszem, amely amellett hogy nyugalmat áraszt, igazán fenséges és különleges,órákig el tudnék üldögélni a bejáratnál található kávézóban és csak bámulni a helyet. 
thumbnail_2_27.jpg
Csillogó medencéivel, aprólékosan parkosított kertjeivel és varázslatos szobraival ez a különleges palota valóban felejthetetlen élményt nyújt. Tartsatok velem, ebben a blogbejegyzésben mesélek nektek a palota történetéről és feltárjuk a falai mögött meghúzódó érdekes történelmet, emellett persze hasznos infók is lesznek a nyitvatartásról, a jegyárakról, és arról hogy hogyan tudtok eljutni ide.

thumbnail_9_25.jpg
Nyitvatartás és jegyárak:

A Tirta Gangga Water Palace minden nap 8:00 és 18:00 óra között várja a látogatókat, így bőven van ideje mindenkinek hogy elmerüljön a varázslatos hangulatában. Célszerű késő délután menni, akkor kevesebb a látogató. A jegy ára 30 000 IDR (2,50 USD), így a helyiek és a turisták számára egyaránt elérhető célpont.

Elhelyezkedése:

A Bali keleti részén található Tirta Gangga Water Palace Ababi faluban található, Karangasem régióban. Körülbelül 83 kilométerre található Denpasartól, Bali fővárosától. Azonban ez ne tévesszen meg senkit, itt Balin ez körülbelül 2 óra autóutat jelent, és Ubudból is körülbelül ugyanennyi időbe telik eljutni ide. A palota buja dombok és rizsteraszok között fekszik, festői és nyugodt környezetet biztosítva az utazóknak.

Története:

A Tirta Gangga vízi palota kulturális jelentőséggel bír, mivel Karangasem utolsó királya, Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem építette 1948-ban. Számomra hihetetlen hogy ekkor épült, én azt hittem sokkal régebbi . A „Tirta Gangga” név fordítása „szent vízi zarándoklat”, amely a szakralitást és a spirituális fontosságát tükrözi a helynek.

thumbnail_1_28.jpg

A palota egykor a Karangasem királyi család privát menedékhelye volt, 1963-ban az Agung vulkán kitörése során nagyrészt megsemmisült. A kiterjedt felújítások és helyreállítási erőfeszítések azonban újjáélesztették ezt az építészeti csodát egykori dicsőségében, lehetővé téve a látogatók számára, hogy rácsodálkozhassanak erre a mesés helyre, ahol Balinéz és kínai művészeti hatások érvényesülnek.

thumbnail_11_22.jpg
A palota felfedezése:

Ahogy belépsz a Tirta Gangga vízi palotába, a nyugalom érzése önt el, az áramló víz lágy hangja által- már ha épp nem száz másik turista hangoskodik körülötted! Egy bonyolultan megtervezett kövekből álló ösvényt hoznak létre a hatalmas tavon, amelyek vízen járás illúzióját keltik. Szerintem ezeken végigsétálni miközben a hatalmas aranyhalakat eteted örök emlék marad. Itt a látogatók mondhatni igazán királyi élményben részesülhetnek, miközben bejárják ezt a lélegzetelállító tavat.

thumbnail_8_25.jpg
A palotát körülvevő kertek gondosan karbantartottak, és buja menedéket kínálnak a kikapcsolódáshoz és a gondolkodáshoz. Ezeket a kerteket szobrok, szökőkutak és koi-tavak díszítik, tovább fokozva a varázslatos hangulatot.
thumbnail_71.jpg

Érdemes itt is megetetni a koi pontyokat. A palota központi eleme a magasra tornyosuló lépcsőzetes szökőkút, amely fenségesen zuhog a központi medencébe. Ez az ikonikus látvány általában fotósok kedvence, ha egyetlen képkockában akárják megörökíteni a Tirta Gangga lényegét.

thumbnail_5_26.jpg
A haletetés szerintem itt a legszórakoztatóbb tevékenység, amelyet a látogatók élvezhetnek a palotában. A tavakban számos nagy koi ponty él, akik alig várják a haleledel érkezését, pedig már igencsak jó húsban vannak így is. Ne felejts el haleledelt vásárolni a bejáratnál 100-200 Ft- ba kerül körülbelül, és garantálja hogy igazán emlékezetes élményben legyen részed. Egyszerűen csodásak, ahogy a felszín alatt nyüzsögnek, mesés színekben pompáznak, és az úszó járda kövei között úszkálnak az emberek között.

thumbnail_12_21.jpg
A Tirta Gangga Water Palace látogatása egy feledhetetlen utazás a balinéz kultúra és természeti szépségek szívébe. Történelmi jelentőségétől lenyűgöző építészetéig és nyugodt kertjéig ez a palota bepillantást nyújt Karangasem királyi örökségébe. Akár a varázslatos ugróköveken sétálsz a vízen, vagy akár a fenséges koi pontyokat eteted, a Tirta Gangga vízi palota elrepít egy olyan világban, ahol az idő megáll, és az álmok életre kelnek.

thumbnail_7_25.jpg

Kövess Instagramon  további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr6818299817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása