Hihetetlen találkozás elefántokkal Bali szigetén
2023. december 19. írta: 2travelers

Hihetetlen találkozás elefántokkal Bali szigetén

Ha te is szeretnél elefántokkal ismerkedni testközelből, etetni, simogatni őket, vagy esetleg fürdeni velük egy tóban, akkor ezt a parkot neked találták ki.
thumbnail_5_25.jpg
Balin, Ubud közelében található Mason Elephant Park & ​​Lodge felejthetetlen élményt kínál a látogatóknak ezekkel a fenséges állatokkal. Néhány héttel ezelőtt alkalmunk volt meglátogatni ezt a rendkívüli parkot, és teljesen lenyűgözött az, hogy az elefántokkal ilyen közelségbe kerülhettem illetve a park természetvédelem iránti elkötelezettsége- ugyanis az elefántok szemmel láthatóan nagyon jó körülmények között vannak tartva, több ilyen parkban jártam már más országokban és ez messze kiemelkedik a többi közül.

thumbnail_1_27.jpg
A park 1997-ben nyitotta meg kapuit, Szumátráról mentett elefántokat hoztak ide, akik sajnos az orvvadászat és az erdők kiirtása miatt veszélyeztetettek szülőföldjükön. Azáltal, hogy biztonságos és megfelelő környezetet biztosított számukra, a Mason Elephant Park ezeknek a csodás állatoknak a menedékévé vált.
A parkba belépve a tágas és jól karbantartott élőhelyen szabadon barangoló elefántok varázslatos látványa fogadott bennünket. A park elsődleges célja, hogy felvilágosítsa a látogatókat a természetvédelem fontosságáról és az elefántok védelmének szükségességéről. Mind a gyerekek, mind a felnőttek részt vehetnek különféle tevékenységekben, amelyek célja ezeknek az intelligens állatoknak a megértése és tiszteletének elősegítése. Az elefántok itt meglepően barátságosak - eleinte kicsit bizonytalan voltam, hogy közel merjek-e menni hozzájuk, mert néhány évvel ezelőtt Srí Lankán egy szafarin megtámadta a dzsipünket egy dühös elefánt - de itt nincs ok az aggodalomra, az elefántok egytől egyig barátságosak voltak.

thumbnail_3_26.jpg
Látogatásunk egyik fénypontja természetesen az elefántok etetése és simogatása volt. Személy szerint ellettem volna ott egész nap az elefántok között. Igazán varázslatos élmény volt ilyen közel lenni ezekhez a szelíd óriásokhoz, és átölelni az ormányukat, megsimogatni a fejüket és fülüket, vagy csak nézni, ahogy percek alatt összetörnek és megesznek egy egész kókuszdiót. A park munkatársai cukornáddal láttak el bennünket, amiért nagyon lelkesednek az elefántok, ez az egyik kedvenc csemegéjük. Nagyon cukik ahogy a nagy ormányukkal érte nyúlnak, és elveszik a kezedből, ezek valóban életre szóló élmények.

thumbnail_2_26.jpg
Ha finomabb falatokkal szeretnéd kényeztetni őket, vásárolhatsz gyümölcs- és zöldségtálat, amit nagyon szívesen megesznek. Még a tóig is követnek, és leülhetsz melléjük és etetheted őket, ahogy a fotómon is látszik.

thumbnail_19_10.jpg
thumbnail_6_25.jpg
Az elefántok simogatása és etetése mellett a Mason Elephant Park & ​​Lodge számos extra tevékenységet kínál a látogatók számára. Ezeket a programokat a belépődíj nem tartalmazza, külön kell fizetni. Az egyik népszerű tevékenység az Elephant Safari Ride, ahol a látogatók elefánton lovagolhatnak a parkban és az azt körülvevő erdős részen. Ez az egyedülálló élmény lehetővé teszi, megtapasztald milyen egy elefánt hátán áthaladni a trópusi dzsungelben.
Azok számára, akik még magával ragadóbb elefántélményre vágynak, a park Jumbo Wash-t is kínál - ahol megmoshatod, lesúrolhatod és simogathatod az elefántokat, vagy választhatod a Lake Bathe nevű programot , ahol szintén egy csodálatos élményben lehet részed az elefántokkal a fürdőtavukban. Ritka alkalom ez arra, hogy az elefánt nyakában ülhess a tóban, miközben játszanak, és csobbannak a számukra kialakított tóban.

thumbnail_8_24.jpg
A Mason Elephant Park & ​​Lodge- ba a belépő  tartalmazza a parkba való belépést és a kilátó hidakon való sétát, illetve a cukornád csemegét. A jegyek és az extra tevékenységek árait alább láthatod a képen (amit most 2023 decemberében fotóztam)

thumbnail_7_24.jpg
A díj a látogatás időpontjától és a választott kiegészítő tevékenységektől függően változhat, mivel kombinált jegyeket is kínálnak. Javaslom, hogy azért nézzétek meg a park hivatalos weboldalát a legfrissebb árakról és a jegyopciókról.
thumbnail_70.jpg

Összességében a Bali Elefánt Parkban szerzett élményeink valóban felejthetetlenek, a mentett elefántokkal közelről megismerkedhettünk, meg tudtuk őket etetni és simogatni, eszméletlenül kedvesek és barátságosak voltak.  Jó szívvel ajánlom minden Balira látogató állatbarátnak vagy elefánt-rajongónak, mint kötelező úticélt.

Kövess Instagramon  további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr418284383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása