Hawaii szigetek: tengerparti sütkérezés óriásteknősök társaságában
2014. január 30. írta: 2travelers

Hawaii szigetek: tengerparti sütkérezés óriásteknősök társaságában

Napfény, tengerpart, pálmafák- és még egy-két óriásteknős is heverészik melletted! Nem, ez nem álom, csak a Hawaii szigeteken vagy,  a Turtle Beach-en!
Oahu szigetének északi részén található a Turtle Beach, más néven Laniakea Beach. A tájékozódás végett, Hawaii ugye több szigetből áll, Oahu a legnépszerűbb a turisták körében, itt van Honolulu, és a híres Waikiki tengerpart is.
A Turtle Bay , ahogy a neve is utal erre, a tengeri teknősök egy kedvelt helye, gyakran jönnek ki ezen a részen a partra napozni és pihenni, ezen kívül igen népszerű szörfös hely is. Természetesen sok látogatót vonz ez a partszakasz, leginkább a teknősök miatt, de amikor én ott jártam egyáltalán nem volt zsúfolt a strand. A puha homokban remekül lehet relaxálni és napozni, miközben tőlünk pár méterre a hatalmas zöld tengeri teknősök teszik ugyanezt. A látvány is gyönyörű, a homokos tengerpart, hatalmas pálmafák, a türkizkék óceán önmagában képeslapra illő látvány, hát még a teknősökkel!

P8310265.JPGNapozgat !

P8310266.JPGA kék ég, és a türkizkék oceán önmagában is csodás látvány, de ezen a képen még 3 óriásteknőst is felfedezhetünk! Megtaláltátok mindet? :)

P8310270.JPGNapozás után irány vissza a hűvös óceánba

Ha nemcsak lustálkodni szeretnél, akkor hozz magaddal snorkel felszerelést, azaz búvárszemüveget, pipát és békatalpat, és vesd bele magad a tengerbe, mert ha szerencséd van, akkor nem csak együtt napozhatsz hanem együtt is úszhatsz a teknősökkel. Én sajnos nem jártam szerencsével, a vízben nem futottam össze velük, valószínűleg azért, mert az összes a parton sütette a hasát-azaz a páncélját. Tudvalevő, hogy a zöld teknős hidegvérű állat, ezért szeret néha kijönni a tengerből és melegedni egy kicsit a szikrázó Hawaii-i napsütésben.
Mint megtudtam, azért jön erre a tengerpartra ennyi teknős, mert a part szikláin sok hínár nő, amelyet előszeretettel fogyasztanak. Ezek a teknősök elélnek akár 80 évig is, és átlagosan 68-190 kg-osra nőnek. Ezek után szükségtelen megjegyeznem, hogy „ne emelgessük a teknősöket” feliratú figyelmezető tábla nem volt kitéve. De volt viszont más egyéb, nem lehet a teknősöket megfogdosni, megsimogatni, illetve a közvetlen közelükbe menni, hogy ne zavarjuk meg őket. Ezen kivül egyéb tanácsokkal szolgálnak, mint például hogy a vízben ne ússzunk eléjük és álljuk el az utukat, vagy hogy ne próbáljunk meg a hátukra ülni. Isten bizony nem próbáltam volna meg, de egy se úszott arra! Ilyen esetre bezzeg nem tanácsoltak semmit!

P8310271.JPGTurtle Bay és a teknősre leső turisták

P8310268.JPGGyönyörűséges zöld tengeri teknős

Nagyon nagy élmény ezeket a hatalmas állatokat saját környezetükben, testközelből látni! Mauritiuson jártam már egy krokodil parkban, ahol szintén voltak óriásteknősök, sőt még meg is lehetett őket etetni (erről bővebben a Mauritius című blogbejegyzésben olvashatsz), de teljesen más őket az élőhelyükön, természetes környezetben látni! Egy életre szóló élmény!
Oahu északi részén, azaz a North Shore-on több látnivaló is van, már készítem a további bejegyzéseket a Hawaii szigetekről! Kövessetek itt is és Facebookon is, hamarosan még több hasznos utazási tippel, újabb bejegyzéssel, még több fotóval ismét jelentkezem!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr655790134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.01.31. 07:59:44

Gyönyörű képek. Aki Tunéziában Djerba szigetén nyaral, szintén láthat óriás teknőst. Sőt a tuniszi bazárban páncélhoz is hozzájut.

2travelers 2014.02.04. 20:52:57

@micsoda?: köszönöm:) Ezt nem is tudtam, Djerba szigetén sajnos még nem jártam!
süti beállítások módosítása