Top 3 legszebb karácsonyi vásár Berlinben - képgaléria!
2022. december 14. írta: 2travelers

Top 3 legszebb karácsonyi vásár Berlinben - képgaléria!

A decembert Berlinben indítottuk , és számos karácsonyi vásárt látogattunk meg az ott töltött idő alatt, ezekből hoztam el nektek a kedvenceimet. 

Utazás előtt már “felkészültem” és itthon is megnéztem egy pár vásárt, és azt kell mondjam hogy nekem a berliniek sokkal jobban tetszettek, mind a dekoráció, a hangulat, mind a választék miatt, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is! 

thumbnail_8_19.jpg

Karácsonyi vásár a Charlottenburg-palotában

Ezt a karácsonyi vásár egyértelműen a lokációja teszi különlegessé , ugyanis egy 18. századi barokk palota udvarában található. 

thumbnail_17_9.jpg

Ételekben és italokban nincs hiány, még gulyást és kürtöskalácsot is találhatunk itt a sok finomság között, illetve egy élő zenekar húzta a talpalávalót, és játszott karácsonyi dalokat a látogatóknak.

thumbnail_64.jpg

A vásár különböző pontjain színes adventi fény-angyalkákat is találhatunk,  és ha ez nem elég, még angyalkának öltözött lányokkal is találkoztunk. 

thumbnail_25_4.jpg

Szándékosan csak felsorolom a három vásárt és nem állítok sorrendet, mert az nagyon nehéz lenne de annyit elárulok, hogy itt ittuk a legfinomabb italt, egy forralt cseresznyés gin-t , és a legjobb tojáslikőrt is itt kóstoltuk. A bögrék is eszméletlen helyesek voltak, ez a szarvasos például nekem nagyon tetszett, de a végén nem vettem meg, ugyanis még a 2020-as vásár dátuma szerepelt rajta. 

thumbnail_1_22.jpg

Karácsonyi vásár az Alexanderplatz-on

Az Alexanderplatzon található vásár kétségkívül az egyik legforgalmasabb Berlinben-napközben még lehetett nézelődni kényelmesen de estére hatalmas tömeg lett - köszönhető ez annak is, hogy sötétedés után 3 időpontban elsuhan a Mikulás a szánján a rénszarvasaival a vásár felett. 

thumbnail_14_12.jpg

Több mint 100 standon árulják az árusok a portékáikat- nekem persze a macskás festmények tetszettek a legjobban.

thumbnail_26_4.jpg

 Vannak körhinták és még egy jégpálya is- ami nekem a legérdekesbb volt a körhintákban, hogy mindegyikben volt malacka is amire ráülhetsz, a megszokott lovak mellett. 

thumbnail_3_21.jpg

thumbnail_2_21.jpg

A mi kedvencünk az óriáskerék volt, amelynek a tetejéről belátni az egész vásárt.

thumbnail_23_5.jpg

Mielőtt kérdeznétek, a jegy az óriáskerékre 7 euro. Szerintem nagyon megérte, mert a látvány fentről valóban páratlan .

thumbnail_24_5.jpg

Ételekből is nagy a választék. Bratwurst, currywurst, véres hurka, párolt káposzta , pirított gomba, különböző édességek, cukorkák, mézeskalács - minden van ebben a vásárban Berlin leghíresebb terén. Természetesen forralt bor is, azt persze itt is megkóstoltuk.

thumbnail_18_8.jpg

Ez a kivilágított piramis is csodaszép volt- ami nem mellékesen Németország legnagyobb karácsonyi piramisa-, de annyian forraltboroztak az aljában hogy nem fértünk oda csak messziről csodáltuk meg.

thumbnail_16_12.jpg

Az első emeletről állítólag mesés panoráma nyílik a vásár területére, a felsőbb emeleteken pedig a piramis karácsonyi figurái forognak körbe-körbe. Én még sosem láttam ilyen karácsonyi piramist, de ha figyelmesen nézitek a képeket , mindegyik vásárban volt belőle.

Karácsonyi vásár a Breitscheidplatzon

A Breitscheidplatzon található Vilmos császár emléktemplom körüli karácsonyi vásárba többször is visszalátogattunk, annyira hangulatos kis forraltboros standjaik voltak-és nem mellékesen ennek szomszédságában volt a szállásunk is, és a szakadó hóban nem mindig volt kedvünk messzebbre menni.

thumbnail_10_19.jpg

Ez volt az egyik legcukibb hely a plüss szarvas dekorációval, a sok fenyőfával és a frissen vágott, illatozó fenyőgallyakkal a talpunk alatt, ebbe a helybe már az első nap beleszerettem.

thumbnail_9_20.jpg

De volt itt egy hüttére emlékeztető sátor is hintákkal, illetve hordókba is be lehetett ülni, és még sorolhatnám. 

thumbnail_12_16.jpg

Csodaszép fény dekorációkkal is találkozhattunk, kisautó, mackó, karácsonyfadísz , és ajándék dobozok formájában , illetve a kisebbeknek körhinta is volt, meg persze az elmaradhatatlan karácsonyi piramis.

thumbnail_6_20.jpg

 

thumbnail_22_6.jpg

Ami nekem még újdonságnak számított , hogy elegáns talpas pohárban adták a forralt bor egy pár helyen a megszokott bögre helyett .

thumbnail_4_19.jpg

Összeségében szuperek voltak a berlini karácsonyi vásárok, sikerült már december elején igazi karácsonyi hangulatba kerülnöm.


thumbnail_11_17.jpg

Kövess Instagramon vagy Facebookon további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért és videókért a karécsonyi vásárokról, a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr9118002338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása