Álmodozásra fel! A világ TOP 10 legszebb tengerpartja
2014. február 28. írta: 2travelers

Álmodozásra fel! A világ TOP 10 legszebb tengerpartja

Hány listát láthattunk már a világ legszebb tengerpartjairól, de a legtöbbet külföldi magazinok állitották össze. Úgy döntöttünk, megcsináljuk a saját listánkat! Összegyűjtöttük nektek a világ legbámulatosabb tengerpartjait, ahol már mi is jártunk. Mindketten öt-öt mesés partot választottunk, és együttesen döntöttünk a sorrendről! Egyetértetek velünk? Na és melyekről olvasnátok szívesen bővebben a blogban?

1. Waikiki Beach, Hawaii-szigetek, USA

Waikiki méltán a világ egyik leghíresebb tengerpartja. A fehér homok és a türkizkék óceán mesebeli látványt nyújt. Waikikin nem unatkozhat az ember, a több, mint 3 km-en húzodó partszakaszon nemcsak úszkálhatunk és a hasunkat sütetthetjük a pálmafák árnyékában,vagy hűsülhetünk a napernyő alatt, hanem akár kenut bérelhetünk, szörfözni tanulhatunk, vagy más vizisportot próbálhatunk ki. Waikiki partján csak úgy sorakoznak a szállodák, üzletek, és a különböző éttermek, és ha megengedtek egy tippet: amikor már nagyon megéheztek a tengerparton eltöltött nap végére, a Cheeseburger In Paradise-ba mindenképp térjetek be egy sajtburgerre vagy egy adag kókuszos bundában sült garnélarákra, mennyei mindkettő!

photo 1_1.JPG

 

2. Capri, Olaszország

Ez az apró sziget Olaszország egyik legdrágább és legszebb helye. Bódító virágillat, gyenge szellő, hosszú, meredek lépcsők, és szemtelenül kék tenger. Nem véletlenül népszerű a sztárok között, én is örülnék itt egy nyaralónak. Lehetőleg a hegy tetején, hogy biztosan ne hízzak el...

photo 4.JPG

 

3. Mauritius

Mauritius tengerpartja egyszerűen képeslapra illő, a szinek tökéletesek, álmodni is csak nehezen lehetne szebbet! Mauritius egy apró szigetállam az Indiai-óceánban, és elképesztő szépségű tengerpartjai mellett sok egyéb más látnivalót is kinál. Itt található többek közt a Bois Cherry Teaültetvény, a Pamplemousee botanikus kert, a Chamarel vizesés, a La Vanille krokodil park, és a Casela Parkban arra is lehetőség van, hogy oroszlánok társásgában tegyél egy sétát az erdőben.

photo 3.JPG

 

Kövess minket Facebookon, hogy még több képet láss, amelyek a bejegyzésből kimaradtak, és hogy ne maradj le az új, izgalmas irásokról és a hamarosan feltöltésre kerülő videókról sem!

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 

 

4. Malibu, Los Angeles, USA

Los Angeles egyik leghíresebb és legfelkapottabb része, ahol bármikor találkozhatunk a hollywood-i sztárokkal, vagy éppen paparazzókkal. Ezen a partszakaszon forgatták a Baywatch c. sorozatot. Fókák is szívesen látogatják.

photo 3_1.JPG

 

5. Koh Chang, Thaiföld

Az Elefántok Szigete mindössze 8 órás buszútra Bangkoktól. Igen kedvelt célpontja a búvároknak, mert sok elsüllyedt hajóroncs található a környéken. Engem az elefántokkal való közös délutáni program és fürdés érdekelt, nem bántam meg.

photo 2_1.JPG

 

6. Bali, Indonézia

Balit szokták az “Istenek szigetének” is nevezni. Azt hihetnénk, hogy ez a leirás barokkos túlzás lehet, de nem! Jelentem, az isteneknek jó az ízlésük. Bali valóban gyönyörű, csak jót tudok róla mondani. A sziget hatalmas, én a déli részén laktam, Jimbaran-on, a képeken is ezt láthatjátok. A növényzet annyira változatos mintha két különböző parton készültek volna a képek, holott pedig ugyanazon a partszakaszon fotóztam mindkettőt! Nagyon sok látnivaló van itt, csodás templomok, varázslatos tájak várják az idelátogatókat.

photo 1.JPG

IMG_6998.JPG

 

7. Miami, Florida, USA

Miami hatalmas város. Igazi buja, nedves, trópusi levegő járja át, az óceán pedig az év kb 10 hónapjában annyira kellemes hőmérsékletű, hogy mindig fürdésre csábít. Az utcákon kókuszpálmák sorakoznak, a helyieknek szokványos esti program egy mezítlábas séta az óceán partján a naplementében.

photo 4_1.JPG

 

8. Phuket, Thaiföld

Ismét Thaiföld. Ebben az országban egyszerűen annyi szebbnél-szebb sziget van, hogy mégegyszer felkerült a listánkra. Phuket a homokos tengerpartja mellett pezsgő éjszakai életéről is ismert, a nap 24 órájában találhatnánk magunknak akár elfoglaltságot. Állatimádók figyelem! A Tiger Kingdom kötelező program nektek a tengerparti fürdőzés után, itt kölyöktigrisekkel, vagy akár 200 kilós felnőtt példányokkal ismerkedhettek testközelből.

photo 2.JPG

 

9. New Jersey, USA

Ez a kép a híres Jersey-shore mellett készült, természetesen novemberben, amilyen az én formám. Nem véletlenül csak egy magányos sirály van a parton.

photo 5.JPG

 

10. Praia de Carcavelos, Portugália

A lista végére érve visszatértünk Európába. Ez a tengerpart sajnos nem annyira ismert, mint ahogyan azt megérdemelné! Csodaszép, és ráadásul nincs is messze a fővárostól, Lisszabontól, vonattal mindössze 20 perc az út ide. A szörfösök körében is népszerű ez a partszakasz-én is szörfözni indultam ide, de persze egy árva hullám nem volt, amikor ott jártam! De sebaj, így is fantasztikus a part, semmiképp se hagyjátok ki, ha Portugáliában jártok!

photo 5_1.JPG

 

Kövess minket Facebookon, hogy még több képet láss, amelyek a bejegyzésből kimaradtak, és hogy ne maradj le az új, izgalmas irásokról és a hamarosan feltöltésre kerülő videókról sem!

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr465836384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ritotska 2014.02.28. 12:03:59

Szépek, szépek, de én picit hiányolom a zordabb sziklás tengerpartokat :D Ez így elég részrehajló :D

2travelers 2014.02.28. 22:54:51

@ritotska: ezek szerint kicsit részrehajló az izlésünk :)))

martineden 2014.03.01. 18:53:17

Egy kicsit hianyos ez a felsorolas.Csak gondolj a karibi strandokra es megerted.

martineden 2014.03.01. 18:54:55

Lemaradt a fele.Egy kicsit hianyos a felsorolas.Gondolj a karibi strandokra es megerted.

Manonne 2014.03.01. 19:48:42

@martineden: Azért maradt ki a felsorolásból, mert ott még nem jártunk. Persze ami késik, az nem múlik.

SarahConnor 2014.03.01. 20:29:26

Ebben a sorrendben! :)
De leginkább a hatost, azaz Balit, már ha muszáj választani.

vajdasagi 2014.03.01. 20:31:03

Én láttam néhányat ezek közül. A többségükön nem lehet gondtalanul bemenni a vízbe és úszni.

Ezzel szemben menjetek el egy horvátországi strandra, minél délebbi részre annál jobb, és megértitek, hogy az miért jobb, mint ezek, amelyeket felsoroltatok.

Persze lehet az ízlés különböző. És lehet az a cél, hogy feküdjünk a tengerparton egy nyugágyban, és rá se hederítsünk arra, hogy a víz annyira hideg, hogy nem lehet benne megmártózni. Vagy akkorák a hullámok és olyan erős az áramlás, hogy csak medencében fürdenek a népek. De a ki elmegy egy Hvar-szigeti strandra, az nem fogja többé ezek többségét jó tengerpartnak tartani :-)

vajdasagi 2014.03.01. 20:32:35

@vajdasagi: Bocs, lemaradt az írásom eleje, miszerint én voltam többön ezek közül...

2travelers 2014.03.01. 20:41:14

@vajdasagi: Én Balit, Waikikit, Mauritiust, Praia de Carcavelost és Phuketet tettem a listába, és határozottan állitom, hogy mindenhol be lehet menni a vizbe és úszni. Való igaz, hogy Portugáliában egy kissé hűvösebb a tenger, mint másutt, És Phuket szigetén van egy partszakasz-ha jól emlékszem Kata beach- ahol nem javaslott messzire beúszni az áramlat miatt, de ennyi. Tőlem aztán távol all, hogy a nyugágyban feködjek, vagy hogy a medencében mártózzak csak meg, azért is állitom ezt olyan biztosan. Horvátországban is jártam már, de megmondom őszintén ott inkább sziklás strandokkal találkoztam és az annyira nem nyerte el a tetszésem, dehát izlések és pofonok! A Hvar-szigeti strandon még nem jártam, de mostmár kiváncsivá tettél, utána is fogok nézni! :)

2travelers 2014.03.01. 20:43:16

@martineden: Irtok és az elején, hogy olyan partook vannak a listában, ahol már mi magunk is jártunk, és nyugodt szivvel ajánljuk-sajnos a karibi strandokra még egyikünk sem jutott el, de remélhetőleg előbb-utóbb sikerül, és akkor majd irunk azokról is!!

Manonne 2014.03.01. 21:12:50

@vajdasagi: Én írtam Caprit, Malibut, Koh Changot, Miamit, és Jerseyt. Egyedül Malibuban volt annyira hideg a víz, hogy nem tudtunk bemenni, pedig szeptember közepe volt, a többin kellemesen lehet úszkálni és fürödni. Jersey más tészta, november volt, de elég felkapott és népszerű a környéken.
Horvátországot én is nagyon szeretem, és ha csak tengerparti nyaralásra vágyom, akkor egyértelműen az Adria :)
Neked melyik part nem tetszett?

Lacusch69(Sch.Lacika) 2014.03.01. 21:23:54

Ezeknél sokkal közelebb van: Skiathos Koukounaries

mojoking77 2014.03.01. 22:44:55

Jersey ??????????????????
Ne mar, kerlek....
Ezen most azota rohogok, miota meglattam....
LA-ban is inkabb Santa Monica. Floridaban meg persze szigoruan Key West.
Kicsit komolytalanna tette a listat.
Hawaii-ra meg importaljak a feher homokot, mivel ugye az egesz vulkani alapu... Volt szerencsem ott lenni, ahonnan jon...
www.youtube.com/watch?v=6lH4Dl4Ivrg
De akar a Bondi Beach, csak hogy a hireseknel maradjunk, vagy a komplett Nagy Korall Zatony, Durban, a Garden route, vagy Fokvaros, Seychell, Zanzibar,

Manonne 2014.03.01. 23:03:08

@mojoking77: A lista szubjektív, azokat raktuk be, amik nekünk tetszettek. Szerintem Malibu sokkal szebb, mint Santa Monica, Jerseyben Sandy Hook és környéke pedig gyönyörű. Természetesen szeretettel várjuk a Te listádat sok képpel, és kitesszük a blogba.
Csak azok szerepelnek a mostani felsorolásban, ahol már jártunk. Mindenhova még nem jutottunk el, de mint az előbb már írtam, ami késik, nem múlik.

fynndafrail 2014.03.01. 23:19:01

Ilyen szép helyeket ennyire rossz képanyaggal felvezetni... :-D

mrZ (törölt) 2014.03.02. 00:01:38

whitemill bay beach, orkney.

2travelers 2014.03.02. 09:45:13

@adg [AU]: húha, te itt laksz? picit irigykedem! :) nagyon szép! az utolsó kép tetszik a legjobban! nem irtad, hogy pontosan mi ennek a partszakasznak a neve!

adg 2014.03.02. 11:40:02

@2travelers: Az utolso kepen Nightcliff foreshore lathato, a tobbi kepen meg east point, lee point, casuarina beach es mindil beach, nem biztos, hogy ebben a sorrendben. Ezek Darwin koruli beachek.
En meg a sok utazasotokat irigylem :) Szeretnem meg kicsit megismerni delkelet azsiat, ha mar itt van a szomszedban, meg miami is a listan van. Lehet, hogy ott is marad, de hatha...

Manonne 2014.03.02. 18:43:34

@adg [AU]: Hű de gyönyörű képek! Nekem a virágos a kedvencem :)

2travelers 2014.03.03. 12:45:04

@adg [AU]: nálam abszolút Ázsia a favorit! Én is pont a legutóbbi ázsia nyraláskor gondolkodtam el azon, hogy Ausztrália egész közel van és milyen jó lenne megnézni! Remélem egyszer sikerül!:)

'it's cool to know nothing' 2014.04.03. 11:44:44

Ez egy nagyon vicces lista. Eleve, hogy a fenébe kerül a Waikiki beach fel egy világ legjobb strandjainak listájára? Az a hely egyenesen szörnyű. Szürke szállodák egy semmilyen strandon.

Azt sem értem, hogy Mauritius összes tengerpartja a legjobbak közé tartozik? Vagy nem sikerült megnevezni a legjobbat?

Bár én sem jártam a listán szereplő mindegyik helyen, de van olyan érzésem, hogy csak egyedül Sydneyben van legalább 3 olyan strand, amelyik veri mindegyiket. De ide lehetne tenni az egész Fraser szigetet is.

A személyes kedvencem pedig a Whitehaven Beach, Qld. Ha megnézitek képeken, talán egyetértetek, hogy miért nem ér nyomába egyik sem a listára kerültek közül.

Amúgy meg igaza van az egyik hozzászólónak. Miért csak homokos strandok vannak a legjobbak listáján?
süti beállítások módosítása