Las Vegas éjjel-nappal
2014. június 01. írta: 2travelers

Las Vegas éjjel-nappal

Nektek mi jut eszetekbe Las Vegasról? Valószinűleg az ugrik be elsőként, ami a legtöbb embernek : a szerencsejáték, a mesés éjszakai fények,a csillogás, hatalmas limuzinok és hajnalig tartó bulik. Pedig napközben is van ám élet ebben a pezsgő városban! A kaszinózásból és érdekességekből kijut bőven napközben is, szóval -akár egy átmulatott éjszaka után,de -mindenképp tegyünk egy sétát a las vegas-i Strip-en.

vegas.jpg

A las vegas-i Strip felülnézetből

A hires Las Vegas Strip - a szó jelentése sáv amúgy- egy közel 7 km-en húzódó szakasza a Las Vegas Boulevard-nak, és itt találhatjuk a legismeretebb szállodákat és kaszinókat. Egyik végéról a 305 meter magas Stratosphere torony határolja, másik végéről pedig a lemenő napfényben káprázatosan csillogó arany Mandalay Bay. Érdekesség, hogy régen a kaszinók ki voltak tiltva a városból, igy igazából hivatalosan nem is ez a város központja, az innen még kb. 3 km-re található.
A látványosságoknak se szeri se száma, a szállodák mindegyike rejt valamilyen különlegességet,ezért érdemes időt szánni rá, hogy végigjáruk a Strip-et és betérjünk mindegyikbe. Ami egy kicsit zavaró, az a hatalmas hőmérséklet-ingadozás, az utcán legalább 35 fokos sivatagi meleg volt, a szálllodákat és kaszinókat viszont lehűtik kb. 20 fokra!Nehéz megszokni!

Kövess minket Facebookon, hogy még több képet láss, amelyek a bejegyzésből kimaradtak, és hogy ne maradj le az új, izgalmas irásokról sem!

www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 


Elsőként én a Strathosphere-be mentem el-logikus is, mert ugye az a Strip egyik vége. És hát valahol el kell kezdeni a városnézést! Ez a magas torony kilátóként, szállodaként és kaszinóként is funkcionál. Miután elég régi, a kaszinó illetve a szálloda hallja nem egy nagy szám, itt a toronyba érdemes felmenni. A kilátásért már megéri,illetve a forgó étteremért, de a bátrabbaknak kifejezetten kihagyhatatlan a magasban található vidámpark. Tériszonyosoknak nem ajánlott! Három játék üzemel elvileg- nem tudom, hogy mi lett a hullámvasúttal, az már nem volt a listában- de ottjártamkor cask egyre lehetett épp jegyet váltani, az "Xscream" nevűre. Ez olyasmi mint egy hullámvasút kocsija, olyan mintha hirtelen a mélybe száguldana az utasokkal, hirtelen megáll, és szabadesésben esik egy kicsit, ilyesmik... szóval csupa kellemes dolog! Én mondjuk birom az ilyen játékokat, nekem nagyon tetszett,de azt hozzá kell tennem, hogy nem volt nagy sor, elég kevesen vállalták be, hogy beleüljenek. A másik játék, ami gyakorlatilag egy körhinta 300 meter magasan éppen zárt be, ugyhogy arról csak egy fotót készitettem, de beülni sajnos már nem volt lehetőségem- de azért a kép is magáért beszél! Ha valaki ült benne, a kommentben feltétlen számoljon be, hogy miyen volt!

vegas 2.jpg

Körhinta 300 meter magasan

photo 5_7.JPG

Az Xscream nevű játék a Stratosphere torony tetején

pwhoto 3.JPG

Napközben is van élet Vegasban! Háttérben a Stratosphere toronnyal

A másik nagy kedvencem a The Venetan, az egész szálloda és a hozzá kapcsolódó bevásárlóközpont Velence mintájára épült, akár gondolázhatunk is az üzletek közöttha ügy tartja kedvünk. A diszlet nagyon pazar, márványpadló, a falakat csodaszép freskók diszitik, olyan az egész, mintha egy palotában sétálnánk. Itt található többek közt a TLC tv csatornáról ismert sztárcukrász, Buddy étterme is,ahol ebédidőben svédasztallal várják a látogatókat, egészen elfogadható áron, és kipróóbálhatjuk a The Cakeboss"  cimű műsorból ismert hires sütiket. egyébként tényleg tud valamit az ember, mert az édességek valami isteniek, nem is gondoltam volna, mondhatni kellemesen csalódtam.

photo 4_7.JPG

A Venetian előtt akár gondolázhatunk is

photfo 4.JPG

A Venetian-hez kapcsolódó bevásárlóközpont éttermei

photo 1_7.JPG

A Venetian-re jellemző a pazar arany diszités, a mennyezetet beboritó freskók


Ehhez a szállodához kapcsolódik a The Palazzo is, ami ugyan össze van köve a Venetian-el, de teljesen más tematikát követnek a dekorációban. A bejáratnál lévő hatalmas virágos diszités nagyon pazarul van elkészitve!

phfoto 3.JPG

Kózvetlen a Venetian közelében áll a Palazzo Hotel

Virágdiszekben  a mellette található Wynn Hotelben sincs hiány, virágokból készült léghajó,ringlispil, és egy egész belső virágoskert van itt, a szálloda bejáratánál pedig egy mesterséges vizesés magasodik. A kaszinó nagyon elegáns, kétségkivűl az egyik legszebben dekorált és legmodernebb hotel Vegasban.Hozzá kapcsolódik az Encore hotel, ahol a legpazarabb nightclubok találhatóak, az Encore Beach Club-ban a medence partján, a pálmafák tövében bulizhatunk, illetve az XS Nightclub, aminek a kialakitást az emberi test körvonalai inspirálták. A rezidens dj-k közt van többek közt David Guetta és Avicii is. De nemcsak itt vannak jó bulik, hanem az innen  kicsitt messzebb lévő MGM Grand-ben is, a Hakkasan-ban, ahol Tiesto a rezidens. Na de térjünk vissza a városnézéshez!

phowto 1.JPG

Virágokból készült ringlispil a Wynn Hotelben

Az MGM Grand jelképe egy arany oroszlán, ez a motívum többször visszatér a kaszinóban és a szállodában-amik egyébként hatalmasak, nekem úgy tűnt, hogy ez az egyik legnagyobb kaszinó Vegasban. Amikor ott jártam épp egy bokszmeccset rendeztek a szállodához kapcsolódó csarnokban este, és erre készülve dekorálták a hotelt, például a hallban egy boksz-ringben egy szép nagy, csillogó arany oroszlán üldögélt. Szóval kreativitásban és túlzásokban nincs hiány ebben a hotelben sem.

phwoto 5.JPG

Az MGM Grand védjegye, a óriási arany oroszlán

A Treasure Island nevű hotel a Venetiannal szemben található-melette pedig a legendás Mirage. Ez a hotel arról ismert, hogy az előtte található tóban egy kalóztámadást nézhetünk végig. Ez már egy kész showműsor, nézzük meg a pontos kezdési időpontot, hogy le ne maradjunk róla!

photfo 2.JPG

A Treasure Island

A Ceasars Palace is a legismertebb vegasi szállodák közt van, méltán. Mint ahogy arra a nevéből is következtethetünk, a szálloda és a hozzá kapcsolódó bevásárlóközpont és éttermek fényűző palotához hasonló módon vannak dekorálva, szökőkutakkal, szobrokkal, az égboltot imitáló menyezettel- még a római Trevi-kút pontos mását is megtalálhatjuk itt! Fotózkodhatunk gladiátorokkal, majd Gordon Ramsay éttermében fogyaszthatunk el egy hamburger akár- van itt minden, ami szem-szájnak ingere.

phofrto 1.JPG

Szökőkút a Ceasars Palace előtt


A Flamingo Hotel, ami Las Vegas egyik jelképe, a Ceasars Palace-al szemben található! Már kivülről is nagyon fotogén, és ha hűsűlni van kedvünk miközben rulettezünk kicsit, ide térjünk be, itt a minimum tétek például alacsonyabbak jóval, mint a Venetian-ben vagy a Wynn-ben.

photwo 2.JPG

Vegas egyik jelképe, a Flamingo Hotel

Tovább haladva a Stripen az Eiffel toronyba botlunk bele, ami a Paris hotelhez tartozik, illetve a szintén nagyon ismert Bellagio-ba, ahol táncoló szökőküt szórakoztatja a látogatókat.

photwo 4.JPG

Ott az Eiffel torony a szállodák közt!

A New York New York, az Excalibur és a Luxor hotelek közt ingyenes kisvasúttal is lehet közlekedni, ha már meguntunk,a 40 fokban való gyaloglást. Útközben több helyen literes, hoszú poharakban beszerezhetünk egy jeges pina coladát vagy margaritát, javaslom útravalónak, nemcsak a vices pohár miatt, hanem mert finom is- és mert Vegasban azért napközben is elég bulis hangulatban van az ember!

phofto 5.JPG

Vegas-i utcakép

A Luxor hotel az egyiptomi piramisok mintájára épült, bejáratánál egy hatalmas szfinx, és egy obeliszk is található. Nagyon szép szálloda, de egy az örgegek közül, látszik azért rajta, hogy nem mostanság épült. Érdekesség, hogy a nyitáskor a kaszinóból fel lehetett látni a piramis csúcsáig, és lehetett látni a körbefutó körfolyósókat és a szobák bejáratát, de az első héten valaki öngyilkosságot követett el, mert sokat vesztett, és leugrott a magasból, egyenest a kaszinó közepére. Hogy ez többé ne történhessen meg, átépitették a kaszinót, és mostmár nem láthatunk le a kaszinóra a szobákra vezető folyósókról.

photo 2_7.JPG

A szfinx a Luxor Hotel bejáratánál

Az Excalibur hotel a középkori kastélyok világát idézi, kicsit szerintem Disneland-re hajaz. Mellette találjuk a New York, New York -ot, a szines felhőkarcolókkal és a Szabadság szoborral. A szálloda körül egy hullámvasút is megy, ha tehetitek, és még nem ittatok sok margaritát, akkor üljetek fel rá, nagyon jópofa.

photo 3_7.JPG

Az Excalibur szines kis kastélynak tűnik kivülről

Ha mindezt egy nap alatt sikerült bejárnunk, és még maradt is időnk, csobbanjunk egyet a szálloda medencéjében és pihenjünk a nyugágyban az esti buli előtt, ennyi kijár az egész napos városnézés után!

Kövess minket Facebookon, hogy még több képet láss, amelyek a bejegyzésből kimaradtak, és hogy ne maradj le az új, izgalmas irásokról sem!

www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr266198082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajdú Peter 2014.06.01. 23:10:35

Konzumidiota faszkalapsag. Az ertelmetlen kornyezetpusztitas abszolut megtestesitoje. Az egeszet lekene rombolni, es teljesen helyreallitani az eredeti kornyezetet.

2travelers 2014.06.01. 23:14:14

@Hajdú Peter: ezzel a logikával a házadat is lerombolhatnád akár, biztos régen ott is erdő volt! :)

maritimer 2014.06.01. 23:57:02

"Cake Boss Buddy" cukraszdaja New Jersey-ben, Hoboken-ben van. A vegasit nem o uzemelteti, csak a nevet adta (el) hozza.

Maxen1 · http://maxen.blog.hu 2014.06.02. 00:00:04

Hihetetlen város, látni kell! Mi Los Anegelsből autóztunk át, éppen esett az eső, ezért a sivatag és a hegyek "kizöldültek".

A Bellagioban $25ért nagyon klassz all u can eat étterem vár, érdemes kipróbálni! :)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.06.02. 00:26:20

Nem tud érdekelni ez a habos giccses fos, a sivatag körülötte, na az szép!

A nyomornegyedet is nézd meg, meg a csatornában lakó Las Vegasiakat, ha arra jársz!

romesz 2014.06.02. 00:32:30

Nem artott volna megmeliteni hogy, Flamingo hotel-casino volt Las Vegas kezdete. Bugsy Siegel nelkul valoszinu nem lenne Las Vegas emlitesre melto sem. Csak egy elhagyatott falu lenne a sivatagban. Belvarosi casinok is erdekesek a Fremont streetel egyutt. Big Shot mintha nem is letezne a stratosphere tetejen, pedig az viszi a palmat. A hullam vasutat akkor bontottak el mikor az insanityt elkezdtek epiteni. De aki igazan elvezi az ilyeneket annak ki kell probalnia a Sky Jumpot. Nem minden nap ugorhat le az ember a 108. emeletrol. a vilagon egyedul allo.

2travelers 2014.06.02. 00:40:18

@romesz: ez már történelem! de köszi az infót!
A Big Shot létezik, de sajnos az is le volt zárva, amikor ott voltam, nem üzemelt egyáltalán! Pedig elég jónak tűnt:) Ez a Skyjump engem is érdekel,de nem egyedülálló a világban, például Macau-n is van rá lehetőség!Szóval valahol mindenképp meg kell ejteni, én gyűjtöm még a bátorságot!:)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2014.06.02. 00:59:16

épp most voltam én is itt, még este, de nem sötétben értünk oda Los Angelesből. Sajnos csak egy napunk volt.
A Hard Rock hotelben szálltunk meg, az is jó, fiatalok, bulizós hely.

Analyzer 2014.06.02. 07:02:16

@2travelers: ezzel a logikaval a vilag oszes erdejere hazat lehetne epiteni... :)

Dr. Smart 2014.06.02. 07:28:33

Miutan rendszeresen jarok Vegasba, erdekes volt olvasni soraidat.
Azon tulmenoen, hogy eleg feluletes az iras, a nevekre es a helyesirasra picit jobban figyelj.
Ugy egyebkent Viva Las- Vegas. -)

fard 2014.06.02. 08:25:55

@Hajdú Peter: Eredeti környezetet? Sivatagot? Az miért jobb?

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.02. 13:47:35

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Ilyen hozzáállással járhatnál a borsodi nyomornegyedek felé is. Pedig a táj arra is szép.
süti beállítások módosítása