Titkok, rejtélyek és luxus a szabadkőművesek egykori központjában Budapesten
2020. október 20. írta: 2travelers

Titkok, rejtélyek és luxus a szabadkőművesek egykori központjában Budapesten

Tudtátok, hogy a szabadkőművesek 19. században épült  titkos központja mellett akár naponta is elsétálunk? És hogy ma már egy koktélt is megihatunk az egykori Magyarországi Symbolikus Nagypáholy központjában?
uj2.jpg
Különleges, felfedezésre váró helyek Budapesten is vannak, ezek közül is számomra a legérdekesebb a Mystery Hotelnek helyet adó eklektikus palota a város szívében.
Mesebeli helyszín, mesebeli történetek - minden adott egy emlékezetes éjszaka eltöltéséhez!
Az épületet eredetileg a szabadkőművesek építették, és 1896-ban  adták át .Ekkortájt volt a szabadkőművesség aranykora hazánkban, amely egészen 1919-ig eltartott. Nem kisebb nevek tartoztak közéjük, mint Ady Endre, Kresz Géza, Benedek Elek, Mechwart András, és Kosztolányi Dezső, hogy csak párat említsek a teljesség igénye nélkül, ugyanis ebben az időszakban több, mint tizenegyezer szabadkőműves működött hazánkban.
Az felújítást is a szabadkőművesek rejtélyekkel teli élete inspirálta: a legendák és titkok mellett misztikus témájú könyvek és filmek motívumai is megjelennek ( nem nehéz kitalálni, hogy itt például többek között a Da Vinci-kódra gondolok), itt-ott mókás vagy különleges átdolgozásban.
Személyes kedvencem Mona Liza portréjának 21. századi verziója, amelyen egy napszemüveggel a fején és egy fesztiválbelépővel a csuklóján látható .
thumbnail_2_4.jpg
“Ő” egyébként pont a szobánk falán lógott, de több kreatív alkotásra is bukkanhatunk a szállodában, ha szemfülesek vagyunk, mint például a Leány gyöngy fülbevalóval című festmény, melynek nőalakja egy mobiltelefont kapott a kezében - na de nem mesélem el az összeset , keressétek majd meg Ti őket!
A szoba kialakításában is keveredik a régmúlt és a jelen művészete ,az ión stílus határozza meg azt. Ugyanakkor a szoba maga egy üveg kocka , amelynek ablakai a belső udvarra néznek , ahol a szálloda spa részlege található.
fent.jpg
A  “Secret Garden” azaz a titkos kert elnevezés egy mesebeli spa-t rejt, ahol a pálmafák alatt, kis szökőkutak mellett pihenhetünk a barokk stílusú belső kertben .
Én személy szerint egy egész délutánt el tudtam tölteni itt , és gondolom nem vagyok ezzel egyedül .
A kedvencem természetesen ez az üvegfalú jacuzzi lett ,ahol a kellemes meleg vízben relaxálhatunk, de van még gőzfürdő és szauna is .
thumbnail_37.jpg
spa1.jpg
A Mystery Hotel kétségkívül legizgalmasabb része a “Great Hall”, azaz a szabadkőművesek egyiptomi stílusban épült egykori titkos gyülekezőhelye , amely ma étteremként és bárként funkcionál . A páholyba felvezető vas lépcsők , a hatalmas csillár, a nehéz függönyök , a berendezés mind hozzájárulnak a terem varázslatos hangulatához. Izgalmas belegondolni , hogy milyen gyűlések zajlottak itt és kik fordultak meg ezek közt a falak közt , miközben a finom vacsoráját vagy a koktélját várja az ember .
greathall.jpg
Ha egy emlékezetes, misztikus és rendkívüli élményre vágysz Budapest szívében, itt a helyed!

 

Kövess Facebookon vagy Instagramon még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr4816246930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása