Advent Szentendrén
2020. december 22. írta: 2travelers

Advent Szentendrén

Fényjáték, karácsonyfa, forralt bor és sok-sok plüssmackó: különleges adventi hangulatban lehet részünk a mesebeli Szentendrén.
thumbnail_10_4.jpg
A város az idei adventkor is a varázslatos karácsonyi pompájában tündökölt , igaz, most egy picit másképp mint azt megszokhattuk .
A karácsonyi  vásár ugyan ebben az évben elmaradt, de a fényjáték a főtéren, gyönyörű karácsonyfa , a jàszol, vacsorapartit tartó kabalamackók és persze az elmaradhatatlan forralt bor kárpótolt minket egy picit a elmaradt élményekért. Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Két alkalommal is jártam Szentendrén az elmúlt hetekben , az első advent vasárnap még csak egy pár ember sétálgatott a városban, bezzeg a negyedik vasárnap már jóval többen voltak- és a forralt borból is nagyobb választék lett!
thumbnail_4_4.jpg
Sok étterem, cukrászda árul különböző forralt borokat, érdemes több félét is kipróbálni, ha bírjuk! Nekem a gyömbéres rozé és az aszaltszilvás vörös ízlettek a legjobban!
thumbnail_9_4.jpg
Hangulatos kis üzletekben válogathattunk karácsonyi ajándékokat amíg a főtérre nem érünk , ahol a csodaszép karácsonyfa áll, illetve mellette az adventi koszorú és a jászol.
A főterén álló templomot fényjáték világítja meg, mindig más motívumokkal, mézeskalácsos, angyalkás vagy épp karácsonyi gömbökkel és kuglófokkal tarkított fényeket is láthattunk.
thumbnail_6_4.jpg
thumbnail_2_6.jpg
A legnagyobb kedvencemre mégis a Duna-parton sétálva bukkantunk: az ott található indiai étterem fedett terasza fényárban úszott és messziről úgy tűnt mintha tele lenne vendégekkel - de közelebb érve láthatjuk , hogy öltönyös mackók ülnek az asztalnál ! Ez az egyik legötletesebb dekoráció , amit valaha láttam, nagyon aranyos és kreatív!
thumbnail_11_3.jpg
Semmi pánik, ha esetleg kimaradt az ünnepi szentendrei séta,  a karácsonyfa továbbra is a főtéren várja az odalátogatókat, és van olyan forraltboros is, aki december 24.-én délelőtt, illetve 25.-26.-án is nyitva tart. Jó szórakozást !
thumbnail_8_4.jpg

 

Kövess Facebookon vagy Instagramon még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr7216355138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása