A csodák kertje Dubajban - képgaléria!
2022. július 26. írta: 2travelers

A csodák kertje Dubajban - képgaléria!

Nagyon vártam már, hogy élőben is megcsodálhassam a dubaji Miracle Garden-t, azaz a csodák kertjét. Ez a 10 éve nyílt attrakció méltán kapta ezt az elnevezést,olyan mintha egy virágokkal teli mesevilágba csöppentünk volna.
Elképesztő mennyiségű, több mint 150 millió virág található itt ezen a 72 ezer négyzetméteres területen, ahol többek között kalandozhatunk Aprajafalván, megnézhetjük az Emirates A380-as repülőgépét virágokkal beborítva, vagy fotózkodhatunk egy hatalmas macska formájú bokorral is.
De nem lövöm le az összes poént előre!

thumbnail_18_6.jpg
A kert reggel 9-től este 9-ig tart nyitva, egészen április 30-ig, utána a nyári nagy melegre való tekintettel bezárnak amíg enyhül az idő.
A belépő 55 AED ami körülbelül 5900 Ft-nak felel meg, gyerekeknek 12 éves korig 40 AED, és 3 éves kor alatt pedig ingyenes.
thumbnail_3_17.jpg
thumbnail_12_12.jpg

Szerintem a legszuperebb látnivaló a kertben Aprajafalva az életnagyságú gombákat formázó házikókkal, a ház körül ténykedő törpökkel - és persze Hókuszpók és Sziamiau is megbújik a bokorban.

thumbnail_5_15.jpg
Itt újraélheted a gyerekkorod, a felnőttek -köztük én is- ugyanolyan lelkesen fotóztak és nézelődtek mint a gyerekek.

thumbnail_4_15.jpg
thumbnail_15_8.jpg
Ez a része a parknak a tizedik évfordulóra nyílt meg, szóval pont jókor mentünk.

thumbnail_1_17.jpg
A másik izgalmas látnivaló a virágokkal borított A380-as utasszállító repülőgép , ezt sajnos képen nehéz is visszaadni de képzeljétek el micsoda munka lehetett ezt a hatalmas repülőt virágokkal beborítani.

thumbnail_9_15.jpg
A harmadik kedvencem az elefántos szökőkút volt, amiben az elefántok igencsak élethűre sikeredtek. Csodaszép! És itt van sok pad ahol leülhetünk megpihenni ha elfáradtunk a nézelődésbe.

thumbnail_11_13.jpg
Én amúgy először egy egész napot terveztem itt eltölteni de most utólag azt mondom, hogy 2-3 óra bőven elég a kert megtekintéséhez.
Található itt egy óriási macskát formázó bokor is- macskarajongóknak kötelező , illetve pingvines, lovas bokrok is vannak, sőt még egy eszméletlen nagy és aranyos maci is!

thumbnail_8_15.jpg
A korábbi blogbejegyzésekben nem szerepeltem ennyi képen, de itt próbálom érzékeltetni hogy mekkorák is ezek a dolgok, ugyanis a legtöbb fotó nem adja vissza az élményt enélkül.

thumbnail_17_7.jpg
Egy esti show is van a bejárat melletti színpadon, amely Aladdin történetét hivatott bemutatni, szerintem kihagyhatjátok,mert amilyen szenzációs a kert, annyira gagyi ez a műsor. Holott a színpad , a virágokkal beborított kastély és a hatalmas dzsinn a színpadnál szenzációs, kár hogy az előadás minősége nem ehhez igazodik.

thumbnail_14_9.jpg
És ha lassan indulnánk tovább, és megnéznénk mennyi az idő , azt egy hatalmas virágokból kirakott Hupikék Törpikékes órán megnézhetjük!

thumbnail_13_10.jpg
A Mall of the Emirates-hez viszonylag közel van a Miracle Garden, mi azzal kötöttük egybe, csak úgy belemerültünk a nézelődésbe hogy majdnem ránksötétedett, szóval talán célszerűbb a kertben kezdeni a nézelődést.

thumbnail_10_14.jpg
A Mall of Emirates egyébként egy hatalmas bevásárlóközpont iszonyatos mennyiségű üzlettel, és itt található egy fedett sípálya is, ami miatt már önmagában megéri tenni itt egy kitérőt.
Nekem már régóta bakancslistás volt ez a hely, örülök, hogy kipipálhattam. Most épp a nagy hőségre való tekintettel zárva tart a Miracle Garden, októberben fog újra nyitni.
Remélem tetszettek a képek és meghoztam a kedveteket a park meglátogatásához!

thumbnail_7_15.jpg

Kövess Instagramon vagy Facebookon további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1317891751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása