Borimádók paradicsoma a Budavári Palotában
2022. szeptember 09. írta: 2travelers

Borimádók paradicsoma a Budavári Palotában

A Budapest Borfesztivál immár 31.alkalommal nyitotta meg kapuit a Budavári Palotában, hogy kiváló borokkal, minőségi szolgáltatásokkal, a megszokott eleganciával és mesebeli környezettel várja az idelátogatókat szeptember 8-11. között.

thumbnail_8_16.jpg
Tegnap, az első napon mi is ellátogattunk a borfesztiválra. Odafelé menet hatalmas vihar kapott el, de az időjárás kegyes volt hozzánk, és mire odaértünk már a nap is kisütött .Ez az egyik kedvenc rendezvényem a városban, az évek során nagyon ritkán fordult csak elő hogy valamilyen okból kifolyólag kihagytam volna, úgyhogy már nagyon vártam.
thumbnail_19_6.jpg
A borfesztivál a Budavári Palotában van, ami hatalmas átalakuláson megy át, hogy eredeti pompájában tündökölhessen.

A belépőjegyek csütörtökre 5900 foritnba, péntekre és szombatra 6400 forintba, vasárnapra pedig 5500 forintba kerülnek, illetve van 4 napos bérlet is ami 10900 Ft. A bejáratnál nem volt sorban állás, köszönhetően szerintem annak hogy elég korán odaértünk. 
thumbnail_5_16.jpg

Szuper volt a hangulat, finom borokat -köztük Vinagora érmes borokat-, és pezsgők ez illetve habzóborokat kóstolhattunk. Megszámlálhatatlan pincészet van jelen, nagyon nehéz volt mindig kiválasztani a közvetkezőt de mindig elégedetten távoztunk.

thumbnail_10_15.jpg
Először az Oroszlános udvarban kezdtünk-amelyet a kapunál levő hatalmas oroszlánról ismerhettek meg, és ami nagy kedvencem, és onnan kiindulva jártuk be a fesztivált.

thumbnail_6_17.jpg

thumbnail_1_18.jpg
Jelen vannak a nagy és ismert pincészetek illetve sok kisebb, számomra még ismeretlen is, próbáltunk innen is és onnan is kóstolni.

thumbnail_2_18.jpg
Egy idő után megéheztünk, úgyhogy beszereztük a szokásos sajttálunkat, finomabbnál finomabb sajtkülönlegességekkel, illetve később egy osztrigát is elfogyasztottam. Elég megosztó étel, tudom, de én nagyon szeretem. A magyaros ízek kedvelői is találnak fogukra való fogásokat, mi például még egy sült kolbászt is ettünk indulás előtt.

A helyszín -mint mindig, egyszerűen mesébe illő, este talán még hangulatosabb mint napközben.

thumbnail_9_16.jpg

Mi nagyon jól éreztük magunkat, és biztosan jövünk jövőre is!

Ti ellátogattok a Borfesztiválra idén? 

Kövess Instagramon vagy Facebookon további külföldi és belföldi utazós tartalmakért, még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr9917927931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása