5 csodálatos naplemente Bali szigetén
2014. július 14. írta: 2travelers

5 csodálatos naplemente Bali szigetén

Bali méltán híres a mesébe illő, varázslatos naplementéiről.  Csodás látvány, ahogyan a lemenő nap sugarai narancssárgára, sárgára és lilára festik az égboltot minden egyes délután hat óra körül. A sziget bármely pontjáról gyönyörű a látvány, és csak rajtunk múlik, hogy a langyos tengerparti homokban ülve, vagy egy sziklára épült étteremben kókuszdió levét szürcsölgetve, vagy akár majmok társaságában akarjuk e élvezni  naplementét. Az alábbi öt hely mindegyike bámulatos és ritkaságszámba menő élményt nyújt, az az érzésünk,hogy a lemenő nap gyakorlatilag elsüllyed az óceánban.

Kuta Beach

Kuta tengerpartja az igazi klasszikus.  A partszakasz népszerűsége egyidős a turizmus megjelenésével Balin. Minden este emberek százai jönnek ki a partra, hogy megcsodálják a lemenő napot miközben a homokban ülve figyelhetik a szörfösöket, különböző szuvenirokat vásárolhatnak a portékáikat a fejükön cipelő árusoktól, vagy akár lábukat is masszíroztathatják. Akik pedig inkább a luxust részesítik előnyben, kedvükre válogathatnak a tengerparton található számos bár és kávézó közül és egy finom hideg koktél társaságában élvezhetik az eléjük táruló látványt.

mhoto 1.JPG

 A látvány magáért beszél

 

securedownloadbali.jpg

Emberek sokasága várja a naplementét Kuta-n, miközben néhányan még szörfözni indulnak

Tanah Lot

A naplemente itt egyesen képeslapra illő látvány. Tanah Lot sziklatemploma egyébként is Bali legtöbbet fotózott látványossága, de késődélután igencsak megszaporodnak a templom körül a kamerájukat készenlétben tartó turisták.  Érdemes délután idelátogatni, körbenézni – a templomhoz vezető úton nagyon sok kis üzlet van, ruhákat, festményeket, ékszereket árulnak, több étterem is van, illetve különböző egzotikus állattal fotózkodhatunk, úgy mint leguán, gyümölcsevő denevér, kigyók- és a sziklákon található valamelyik kis étteremben egy finom kókuszdióval a kezünkben kivárni a naplementét.  Páratlan látvány, talán az összes naplemente közül a legszebb.

phcoto 1.JPG

Tanah Lot a naplementében

 

phvoto 3.JPG

A templom mögött sétálgatva és a sziklákon megpihenve is bámulatos látvány tárul a látogató elé

 

Jimbaran

A Jimbaran öböl a romantikus tengerparti éttermeiről híres.  A haléttermekben kedvünkre válogathatunk a friss rákok, kagylók és halak közül, majd miután kiválasztottuk a vacsorának valót, azt a szakács a kedvünkre készíti el. Az asztalok a homokban a vízhez egészen közel vannak, dagálykor a tenger vize nyaldossa a lábunkat, és a naplemente után az asztalokat megvilágító sok kicsi gyertya fénye teszi igazán varázslatossá ezt a helyet. Javíthatatlan romantikusoknak kötelező program.

Kövess minket Facebookon, hogy még több képet láss, amelyek a bejegyzésből kimaradtak, és hogy ne maradj le az új, izgalmas írásokról sem!

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

 

phvoto 4.JPG

Romantikus tengerparti éttermek Jimbaran-on

 

phmoto 3.JPG

 A naplemente Jimbaranon igazán idilli látvány,csónakkal, kisgyerekkel, kiskutyával

Nusa Dua

Ide teljesen véletlen keveredtem naplementét nézni, útikönyvekben sem ajánlgatják ezt a partszakaszt napnyugtára, pedig ez nagy hiba! Balin nem sok helyen lehet jet-ski-t, motorcsónakot bérelni, illetve egyéb vizisportokat kipróbálni, ezért jöttem erre a partszakaszra, de már késő délután volt, és zártak,  így ugyan jet ski-zni nem sikerült, de viszont cserébe egy mesés naplementét láthattam.  A színek egészen káprázatosak, ahogy a nap eltűnik az óceánban a sok kicsi csónak mögött!

photo 2_8.JPG

A szines motorcsónakok a naplementében Nusa Dua-n

 

photo 1_8.JPG

Érthetetlen, hogy ezt a partszakaszt miért nem ajánlják a lemenő nap megcsodálásához

Uluwatu

Uluwatu-ról már írtam egy előző posztban, egészen varázslatos a hely, nem lehet csak egy-két mondatban leírni! Olvassátok el: http://utazzunkegyutt.blog.hu/2014/05/14/uluwatu_bali_a_legszebb_templom_a_legravaszabb_kismajmokkal

Mindenfelé majmok ugrándoznak, miközben a nap az óceánba bukik. Az égbolt vörösben és sárgágban játszik,és megfesti az óceánt is. Gyönyörű látvány. Napnyugtakor egy hagyományos táncot, az úgy nevezett Kecak táncot járják, érdemes időben érkezni, hogy ezt az előadást is megtekinthessük! De ha erről lemaradnánk, elszórakoztatnak minket a kismajmok, akik előszeretettel lopkodnak el mindent a turistáktól, pláne az üdítőitalokat, majd boldogan elfogyasszák azt a szikla peremén ülve a naplementében.

9.JPG

A lemenő nap fénye az öceánt is vörösesre festi

 

photo_1.JPG

A kismajom frissen szerzett üditőitalát iszogatja a naplementében

 

8.JPG

A szinek egészen káprázatosak

Ha jártál Te is Balin és készítettél képeket a csodás naplementékről, oszd meg velünk itt a kommentben vagy a Facebook oldalunkon!

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr156507513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivanhoe78 2014.07.14. 22:05:54

Szia! Nekem van egy jol sikerult naplementem Lovina Beach-rol. Jol mutatna a kollekcioban..Szolj ha erdekel.

2travelers 2014.07.15. 21:40:38

@ivanhoe78: persze, érdekel! Örülnék ha a facebook oldalunkon megosztanád velünk!

ivanhoe78 2014.07.19. 22:33:13

Facebook nincs, de emailcimre szivesen elkuldom..
süti beállítások módosítása