Az örök karácsony birodalma Szentendrén
2022. január 19. írta: 2travelers

Az örök karácsony birodalma Szentendrén

A szentendrei Hubay házban, ismertebb nevén a Karácsony Múzeumban egész évben karácsony van.
Akár nyáron is karácsonyi énekek dallamára vásárolhatunk díszeket, vagy csodálhatjuk meg a múlt századi karácsonyi dekorációkat.
thumbnail_1_15.jpg
Januárban végre sikerült eljutnunk a Szentendrei Karácsony Múzeumba- joggal gondolhatjátok, hogy jobb későn mint soha , de december kétszer is próbáltunk bejutni és mindkét alkalommal hosszú sor kígyózott a bejáratnál , ezért akkor inkább a forraltborosok felé vettük az irányt .
Viszont így, hogy lecsengett a karácsonyi őrület, simán bejutottunk ebbe a szuper kis karácsonyi múzeumba és üzletbe , ami a főtértől csupán pár lépésre található- és kepzeljétek ingyenes a belépés!
thumbnail_8_13.jpg
Csoda kis hely, vissza is jött a karácsonyi hangulatunk egyből a zenélő és táncoló nyuszik, jegesmedvék és hódok láttán, akik a bejáratnál ropták.
thumbnail_2_15.jpg
Amellett hogy gyönyörű karácsonyi díszeket, angyalokat, Mikulásokat, diótörőket vásárolhatunk itt, egy kiállítás is várja az idelátogatókat, ahol a vitrinekben akár 100-150 éves dekorációkat, de még egy korabeli szaloncukrot is megtekinthetünk.
thumbnail_12_10.jpg
És persze a képeslapküldés hagyománya is megelevenedik régi karácsonyi üdvözlőlapok által, ami sajnos mára már kezd teljesen megszűnni.
Biztosan nagyon sok díszt fel fogtok ismerni gyerekkorotokból, és be tudjátok azonosítani hogy nagyjából mikor vásárolhatta a család azokat annó. Nekünk például lapul otthon egy házikónk amiről ugyan tudtuk, hogy régi de azt nem is gyanítottuk hogy az 1920-as években gyárthatták.
thumbnail_4_13.jpg
Miután tüzetesen megnéztük a kiállítást belevetettük magunkat a vásárlásba-abban a tudatban azért még legalább 11 hónap el fog telni mire felakaszthatjuk a fára a megvásárolt portékát, de ez se szegte kedvünk , ennyi szép vagy éppen jópofa, néha már-már giccses dolognak nehéz ellenállni .
thumbnail_6_14.jpg
Az én kedvenceim a szánkózó macskák lettek!
thumbnail_7_13.jpg
Én persze a bejáratnál álló Diótörővel való fotózkodást se hagytam ki, és megjegyzem, remek kis karácsonyi fotó született így januárban. Szerintem nyáron is vissza fogok menni hogy végre legyen egy nyári ruhás-strandpapucsos karácsonyi fotóm is :)
thumbnail_57.jpg
Remélem sikerült egy picit visszaidéznem a karácsony hangulatát és meghozni a kedveteket, hogy ti is ellátogassatok a szentendrei Karácsony múzeumba.
thumbnail_11_11.jpg

Kövess Instagramon vagy Facebookon még több képért,a bejegyzésekből kimaradt sztorikért, és kérdezz bátran!

https://www.instagram.com/travelling_with_me/

https://www.facebook.com/utazzunkegyutt.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazzunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr116818868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2022.01.20. 13:29:47

Zsír. Itt lakom a szomszédban, de még csak nem is hallottam erről. Nem csak előnye van a hómoffisznak :-(
süti beállítások módosítása